AUSTRIJA IZDALA UPOZORENJE O (NE)PUTOVANJU

Zbog povećanja broja oboljelih od korona virusa, Hrvatska svrstana u rizične zemlje

Beč/ Austrijsko Ministarstvo vanjskih poslova u petak je upozorilo svoje državljane da zbog mogućnosti zaraze koronavirusom ne putuju u Hrvatsku, a oni koji se već nalaze u Hrvatskoj vrate odmah svojim kućama u Austriju jer će od ponedjeljka 17. kolovoza u ponoć pri ulasku u Austriju morati predočiti test ne stariji od 72 sata ili se testirati u roku 48 sati  i do rezultata biti u samoizolaciji.

Zbog globalnog širenja koronavirusa trenutačno su u Austriji na snazi upozorenja za putovanja u 31 zemlju. Hrvatska je spomenuta i u dodatnoj rečenici: „Od ponedjeljka 17. kolovoza 2020. na snagu stupa i upozorenje za putovanje u Hrvatsku (stupanj 6), što je najviši sigurnosni stupanj rizičnosti. Time je Hrvatska  svrstana u rizične zemlje kao i zemlje Zapadnog Balkana: Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija.

Putnici iz Hrvatske koji su samo u tranzitu kroz Austriju prema primjerice Njemačkoj i drugim europskim zemljama ne moraju od ponedjeljka 17. kolovoza pri ulazu u Austriju imati negativni  test niti moraju u roku od 48 sati na testiranje, ali prolazak kroz Austriju mora biti bez zaustavljanja u toj zemlji“.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments