TRAGIČNA SUDBINA MLADE HRVATICE

Berlin/- Veleposlanstvo RH u Berlinu zaprimilo je službenu informaciju od nadležnih službi u SR Njemačkoj o smrti hrvatske državljanke u Berlinu 16. listopada 2020., o čemu su, u skladu s propisanom procedurom, obaviještena nadležna tijela u Republici Hrvatskoj. 

Ovim riječima se Veleposlanstvo RH u Njemačkoj na naš upit, očitovalo o tragičnom događaju o kojem je krajem prošloga tjedna izvijestila njemačka policija i njemački mediji. Naime, 16. listopada smrtno je u Berlinu stradala 31. godišnja Hrvatica Mila Šimić, porijekom iz Imotskog.

Njemačka policija je izvijestila kako se počinitelj, 35-godišnji muškarac, sam prijavio u berlinsku policijsku postaju te priznao svoj zločin. Dolaskom na mjesto događaja, u berlinskoj općini Mitte, u Wollankstrasse, hitna služba nije uspjela reanimirati mladu ženu. Daljna istraga njemačke policije o motivima ovog strašnog zločina je u tijeku.

Tragičan kraj života mlade Hrvatice jedan je od primjera gorkog iseljeničkog kruha i sudbine koja nekad, na žalost, završi i na najtužniji način.

Hrvatski glas Berlin izražava žalost i sućut obitelji preminule Mile Šimić.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments