MASKE OBVEZNE I NA OTVORENOM

Berlinske četvrti pripremaju se, nakon odluke Senata, na provedbu pravila o obaveznom nošenju zaštitnih maski i na otvorenom, u najprometnijim trgovačkim ulicama gdje tijekom dana sve vrvi od šetača. Pravilo o nošenju zaštitnih maski u deset najprometnijuh ulica, primjenjivat će se od subote.

Osim toga, planirano je na pločnicima primijeniti piktograme i bilješke na različitim jezicima. Primjerice, ulica Karl-Marx-Straße dugačka je gotovo tri kilometra, dakle tu je gotovo šest kilometara nogostupa punih šetača na koje treba primijeniti ovu mjeru.

“Hoće li biti samo opomena ili će biti izrečene novčane kazne onima koji krše ove uredbe, ovisit će o specifičnoj situaciji,” rekao je zamjenik  gradonačelnika općine Steglitz-Zehlendorfa, Michael Karnetzki.Upozorenja će se zasigurno izdavati češće na početku, sve dok se može pretpostaviti da svi znaju da zahtjev za nošenjem zaštitne maske postoji.

Da bi obuzdao pandemiju korone, Senat je u utorak odlučio da su maske obvezne za tjedne i predstojeće božićne sajmove a od subote i za deset, šetačima posebno dobro ispunjenih, prometnih trgovačkih ulica.

Uz Karl-Marx-Strasse u općinji Neukölln, odredbom o nošenju zaštitne maske na otvorenom, obuhvaćene su i ulice: Tauentzienstr. (Schöneberg, Charlottenburg), Kurfürstendamm (Charlottenburg), Altstadt Spandau (Spandau), Friedrichstrasse (Mitte), Wilmersdorfer Strasse (Charlottenburg), Schlossstr (Steglitz), Bergmannstrasse (Kreuzberg), Bölschenstr. (Friedrichshagen) und Alte Schönhauser Str. (Mitte).

Gornja odluka o nošenju zaštine maske i na otvorenom u deset berlinskih ulica dolazi nakon pogoršanja situacije i ozbiljnog povećanja broja pozitivnih na korona virus.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
Josip Mayer
3 years ago

Zar je to tako teško zapamtiti:👍Drži odstojanje od 1,5 m.Nosi masku,jer već sutra, bi moglo biti pre kasno.