PRATITE ON LINE KAZALIŠTE UŽIVO - Hrvatski Glas Berlin

PRATITE ON LINE KAZALIŠTE UŽIVO

Kazalište Planet Art iz Zagreba kojeg je osnivač i ravnatelj Marko Torjanac, pokrenulo je inovatovan kazališni projekt – On line kazalište uživo.

Obraćam Vam se vezano uz novi projekt Kazališta Planet Art – On line kazalište uživo kojim se uživo, on line streamingom prenose kazališne predstave na hrvatskom jeziku što je, vjerujem, zanimljivo hrvatskim iseljenicima i zajednicama diljem svijeta.

Projekt je nastao kao odgovor na korona krizu, no ujedno je otvorio mogućnost da na ovaj način predstave mogu gledati po cijelom svijetu svi oni koji nemaju mogućnost fizički prisustvovati kazališnim predstavama na hrvatskom jeziku, a željeli bi to, stoji između ostalog u pismu koje nam je poslao Marko Torjanac, osnivač i ravnatelj Kazališta Planet Art iz Zagreba, a u kojemu nam i detaljnije pojašnjava funkcioniranje nove forme kazališta.

– Kazalište Planet Art iz Zagreba pokrenulo je potpuno inovatovan kazališni projekt – On line kazalište uživo.

Riječ je o kazališim predstavama koje se održavaju uživo, a koje putem streaminga možete gledati iz svojeg dnevnog boravka, s putovanja ili gdje god se nalazite po cijelom svijetu umjesto iz kazališne dvorane.

On line kazalište uživo idealno je rješenje za sve koji iz bilo kojeg razloga nemaju mogućnost fizički prisustvovati hrvatskim kazališnim predstavama, a voljeli bi to. Na ovaj način predstave mogu gledati svi koje zanimaju kazališne predstave na hrvatskom jeziku, bez obzira gdje se nalaze, u cijeloj Hrvatskoj i u svijetu.

Predstave se prenose s 4 kamere, prilagođene su tv i on line mediju čime postaju, kako ih gledatelji opisuju,  ‘kombinacijom kazališta i fima, a za cijenu ulaznice od 39 kuna predstave može gledati cijela obitelj.

Predstave se izvode svake nedjelje u 20h po hrvatskom vremenu, a raspored izvođenja i prodaja ulaznica za streaming mogu se naći na web adresi https://live.planet-art.hr/ .

Registracija je jednostavna, a po kupnji ulaznice gledatelji dobivaju e-mail s linkom za predstavu.

U On line kazalištu uživo svake nedjelje naizmjenično možemo pogledati tri popularne komedije Kazališta Planet Art koje su među najizvođenijim predstavama u Hrvatskoj u posljednjih desetak godina. To su: VELIKA ZVJERKA, TKO JE OVDJE LUD? i RITINA ŠKOLA.

Velika Zvjerka urnebesna je komedija, koju publika dolazi gledati i po nekoliko puta, a govori o lovu na posao života trojice poslovnjaka koji se nadaju da će te večeri riješiti sve svoje životne probleme i napraviti posao života.

Kako se sklapa takav posao pogledajte u ovoj predstavi izvedenoj do sada više od 200 puta.

Redateljica je Slavice Knežević, a u svijet biznisa nas vode Slavko Juraga, Marko Torjanac i Luka Dragić.

Predstava Tko je ovdje lud?, u On line kazalištu prvi put se izvela 1.11., a sljedeće izvedbe su 22. 11. i 13. 12. Ova komedija s podnaslovom ‘kroz šest koraka i jedan uvid vodi do potpune sreće’ nudi nam sat i pol lude zabave.

U šest isprepletenih crnih komedija štićenici klinike ‘Eden’, disidenti iz stvarnog svijeta, preispituju granicu ‘normalnoga’ u svijetu punom eksplozija, pobijenih Vlada, stvarnih zečeva iz virtualnog svijeta, zagorenih kobasica u bijelom sosu i susreta s Bogom.

On line izvedbom obilježena je 100. izvedba ove komedije kojoj je redatelj Marko Torjanac, a u kojoj uz njega igra Natalija Đorđević.

Predstava Ritina škola jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a na rasporedu je 29.11. i 20.12. U produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku i sada se nakon nekoliko godina pauze na zahtjeve gledatelja vraća na scenu.

Predstava je to o britkoj frizerki koja upisuje tečaj književnosti na kojemu upoznaje profesora s kojim se upušta u neobičnu književno životnu pustolovinu koja ih oboje mijenja.

Ulogu šarmantne Rite od Nataše Janjić Medančić preuzela je Vanda Winter za koju svi imaju samo riječi hvale. Predstavu je režirao Marko Torjanac koji igra šarmantnog i rezigniranog profesora Pravdana u čiji život ulazi Rita.

Kliknimo na Novo kazalište!

https://live.planet-art.hr/

0 0 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments