PRODUŽENA POTPORA KONGRESU

Savezni ured za migraciju i izbjeglice (BAMF) produžio je projekt za poticaj strukture Hrvatskom svjetskom kongresu u Njemačkoj (HSKNJ) na dvije godine.

Priopćenje za medije/HSKNj
HSK-NJ-200x195Prvi projekt za poticaj strukture migrantskih udruga na saveznoj razini odobren je u studenom 2013. za deset migrantskih udruga na tri godine.

Cilj projekta bio je osnažiti i osposobiti migrantske udruge kao kontinuiranog i kompetentnog partnera njemačkim saveznim institucijama u pitanjima integracijskog procesa.

Poticaj za strukturu omogućio je udrugama profesionalno suočavanje s društvenim obvezama i zadacima. HSKNJ je postao savjetovalište za nove doseljenike iz jugoistočne Europe te je kroz projekt intenzivirao suradnju s drugim migrantskim udrugama.

Nakon uspješno odrađenog projekta i prijave na novi natječaj sa zahtjevom za produljenje istoimenog projekta, HSKNJ i šest drugih migrantskih udruga od sveukupno deset organizacija nastavljaju radom u okviru sufinanciranja sa strane BAMF-a.

Ciljevi rada za sljedeće dvije godine su: aktivno podržavanje zemlje primateljice u sve većim zahtjevima integracije novih doseljenika, učvršćivanje dosadašnjeg uspjeha i projektnih rezultata iz prvog projekta te nastavak profesionalizacije struktura i rada unutar udruge.

Sljedećim udrugama produžen je projekt na dvije godine:  Savez španjolskih roditeljskih inicijativa u Njemačkoj (Bund der Spanischen Elternvereine in Deutschland e.V. – Confederación)  Državna radna skupina migrantskih udruga BAGIV (Bundesarbeitsgemeinschaft der Immigrantenverbände in der Bundesrepublik Deutschland e.V.)  Savez ruskih roditeljskih inicijativa BVRE (Bundesverband Russischsprachiger Eltern e.V.)  Savez turskih roditeljskih inicijativa FÖTED (Föderation der Türkischen Elternvereine in Deutschland e.V.)  Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj (HSKNJ)  Turska zajednica u Njemačkoj TGD (Türkische Gemeinde in Deutschland e.V.)  Savez socio-kulturoloških migrantskih udruga NEMO (Verbund der sozial-kulturellen Migrantenvereine) Rad udruga biti će stručno-znanstveno popraćen.

Dodatne informacije o projektu možete pročitati na stranicama Saveznog ureda za migraciju i izbjeglice. 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments