FOTO RETROSPEKTIVA

Godišnja izložba Fotokluba Kadar iz Slavonskog Broda kojeg je član i naš suradnik Željko Klindžić

prilog: Sonja Breljak

Slavonski Brod/ Fotoklub Kadar SB u Galeriji Ružić predstavlja od 19.12.2020 do 27.01.2021. godine,  šestu po redu godišnju izložbu članova kluba.

– Klupska izložba članova Fotokluba Kadar SB tradicionalna  je izložba kojom se jednom godišnje publici predstavljaju ponajbolja fotografska ostvarenja članova fotokluba u tekućoj godini. Ova izložba svjedok je razvoju fotografske djelatnosti u Slavonskom Brodu, a raznolikost motiva svakog člana daje nam snagu, volju i motivaciju da dalje učimo i u fotografskom smislu napredujemo. Unatoč specifičnoj godini i brojnim ograničenjima koja su nas zadesila svatko od nas pronašao je inspiraciju da kroz objektiv zabilježi trenutak i motiv  te publici prikaže svoj umjetnički izričaj, piše u obavijesti o predstojećoj izložbi predsjednik Fotokluba Kadar SB, Robert Bošnjak, zahvaljujući svim članovima Fotokluba na njihovom doprinosu, ujedno čestitajući autorima koji su kroz domaće i međunarodne foto-natječaje ostvarili nagrade i zapažene rezultate te na taj način promovirali sebe i Fotoklub KadarSB kao i izražavajući zahvalnost svima koji podržavaju rad Fotokluba.

Zidove Galerije Ružić tako će od 19.12. krasiti 76  fotografija 19 autora, raznovrsnih motiva od pejsaža do portreta, nagrađivanih na raznim foto natječajima.

Zbog epidemioloških razloga svečanog otvorenja izložbe neće biti. Svi zainteresirani mogu izložbu pogledati od 22.12.2020. do 27.1. 2021. Galerija je otvorena od utorka do petka 10 – 17 sati, subotom 10 – 14 sati.

Poznato je kako Hrvatski glas Berlin veže puno toga za Slavonski Brod, od berlinskih “Brođana” do suosnivača portala Emila Cipara, urednika Antonia Gavrana te puno suradnika i još više dragih prijatelja iz ovoga grada na Savi. Neraskidive veze!

Jedan od prvih prijatelja, takoreći kum, Hrvatskog glasa Berlin bio je Željko Klindžić, svojevremeno urednik prve online novine u Brodu koji je prije više od deset godina pomogao elektronski povezati stranice prvog izdanja našeg portala, danas je naš suradnik u rubrici “Ljepote Slavonije” a i član Fotokluba Kadar SB čije će četiri fotografije, među ostalima, također biti izložene na izložbi u Galeriji Ružić od 19.12.20120. do 27.01.2021.

Željko Klindžić: – Ja sam  (po godinama – 71 godina mi je tek)  najstariji član foto kluba Kadar SB. Kako piše na mojoj posjetnici “programer & webdeveloper”, volim fotografirati, posebno prirodu. Digitalnom fotografijom se bavim još od 1998. godine. Od 2000 do danas sakupio sam mnogo fotografija koje objavljujem na mom blogu SB@NET https://www.slavonskibrod.net i na socijalnim mrežama (facebook, twitter). Pri tome posebno ističem teme “priroda” i “ljepote Slavonije”. Uživam skoro svaki dan, iz moje bogate foto arhive, dodati novu fotografiju u online domenu.

Čestitke na radu i skoroj foto retrospektivi Fotoklubu Kadar SB, njegovim članovima i našem suradniku.

Pozdrav Brođanima, ma gdje bili!

Jesen, Petnja/ foto: Željko Klindžić

 

 

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments