“POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA” – ONLINE

U nedjelju, 7. veljače, prvom Online izvedbom uživo obilježit će se 100. izvedba predstave koja osvojila publiku kao i mnoštvo nagrada te već pet godina ne silazi s repertoara.

Prvom online izvedbom ‘Posljednja Freudova seansa’ postaje dio repertoarne ponude Online kazališta uživo.

Predstava je nastala prema tekstu višestruko nagrađivanog američkog dramskog pisca, poznatog po dramama povijesne fikcije, Mark St. Germaina, a 2011. dobila je i nagradu Off Broadway Alliance-a kao najbolja predstava na Broadwayu.

 

Hrvatska izvedba već je na samoj premijeri osvojila publiku, ali i struku pa je tako dobitnica više nagrada, primjerice, Nagradu Fabijan Šovagović Marku Torjancu za ulogu Freuda na 23. Festivalu glumca u Vinkovcima 2016. godine te nagrade Joakimov prsten Marku Torjancu i Franji Dijaku za najbolja glumačka ostvarenja na 12. Međunarodnom pozorišnom festivalu JoakimInterFrest u Kragujevcu 2017. godine kao i nagrade Zlatna Murva Marku Torjancu za najbolju ulogu te za najbolju predstavu u cjelini na festivalu Glumište pod Murvom u Skradinu 2016. godine.

Svečana 100. izvedba predstave ‘Posljednja Freudova seansa’ održat će se u Online kazalištu uživo u direktnom online prijenosu iz Kazališta Mala Scena u Zagrebu u nedjelju 7. veljače u 20 sati.

Predstava se prenosi s četiri kamere i profesionalnim ozvučenjem, adaptirana za online tj. tv format.

Informacije na www.planet-art.hr

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments