“BALKANSKA RUTA” MEĐU FINALISTIMA

Najveći njemački lanac knjižara Thalia među tri najbolje dvojezične knjige izabrao i “Balkansku rutu”, autorice Antonije Čerkez Ivković.

Knjiga Balkanska ruta autorice Antonije Čerkez Ivković našla se među finalistima natječaja Storyteller Awards u organizaciji najvećeg njemačkog lanca knjižara Thalia i izdavača story.one u posebnoj kategoriji najbolje dvojezične knjige. Žiri, kojeg sačinjavaju predstavnici navedenih organizatora, izabrali su Balkansku rutu među tri najbolje knjige u cijeloj Njemačkoj.

Sada je sve u rukama čitatelja, a nagradu će odnijeti knjiga s najviše glasova. Za knjigu možete dati glas od 10. do 17. travnja 2024. godine putem ovoga linka:

https://www.thalia.de/vorteile/story-one/storyteller/voting

Nagrada Storyteller Awards dodjeljuje se po prvi puta ove godine, a s ciljem otkrivanja inovativnih knjiga koje će oduševiti čitateljsku publiku. U kategoriji „Dvojezičnost“ traženi su kulturološka raznolikost i dijalog među jezicima.

Izabrane su one knjige koje putem literature grade mostove među različitim kulturama i šire razumijevanje za raznolikost našega svijeta. Snaga jezika koja spaja ljude i vodi međusobnom razumijevanju temeljna je misao vodilja knjiga izabranih u ovoj kategoriji.

A knjiga Balkanska ruta je upravo to: prikaz hrvatske kulture iz koje autorica dolazi opisanu kroz iskustva u njemačkoj kulturi u koju dolazi. Uz ovaj, već zahtjevan zadatak integracije svoje obitelji u potpuno novi sustav i jezik, autorica se istovremeno susreće sa raznim izazovima i kulturama kroz rad sa izbjeglicama.

U rascjepu svjetova koje pokušava spojiti integrirajući i sebe i izbjeglice istovremeno, nastala je knjiga koja sadrži dio priča koje je autorica pisala u svrhu osobne psihohigijene, a s kojima se može poistovjetiti mnogo migranata.

Knjigu možete naručiti ovdje:

 Thalia

https://www.thalia.de/de.buch.shop/shop/1/bde_homestartseite/schnellsuche/any/?fq=371150986X

Amazon

https://www.amazon.de/dp/371150986X?ref_=cm_sw_r_apin_dp_CWSJ93A3CAG33M58K751&language=de-DE

4.7 6 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments