POZIV I POHVALA ODGOVORNOM PONAŠANJU

Otvoreno pismo Nadbiskupije u Berlinu br. 6/2021. kojim se vjernike i svećenike u župnim zajednicama i katoličkim školama poziva na odgovornost u vrijeme pandemije.

Poštovane dame i gospodo, drage sestre i braćo,

trajna situacija s pandemijom i dalje je za nas izazov. Zajedno pokušavamo više od godinu dana, prihvatiti neizvjesnu situaciju i izvršiti promjene prema našim najboljim saznanjima, i na odgovarajući način zaštititi sebe i zaštititi i druge.

Mjere koje smo poduzeli posljednjih nekoliko mjeseci, u skladu s konceptom zaštite, za vrijeme crkvenih službi u Berlinskoj nadbiskupiji, dokazale su se i pokazale naše odgovorno ponašanje.

Da bi se to ostvarilo, vi mnogi ljudi ste to podržavali i tome doprinijeli.

To želimo jamčiti i u Velikom tjednu i na Uskrs.

Novi propisi država Berlin, Brandenburg i Mecklenburg- Vorpommen, još nisu na snazi, stoga se propisi iz okružnice br. 5/2021 i dalje primjenjuju na Berlinsku nadbiskupiju kao i pravilo da kod vrijednosti incidence od  200 u 7 dana, nema javnosti misnih slavlja.

Molim vas, posebno u svete i uskrsne dane, da crkve budu vidljivo dulje vrijeme otvorene.

Na uskrsne dane, molim vas, stavite svetu vodu u odgovarajuće posude za odnošenje a moramo i ohrabriti vjernike da na Uskrs na prozor stave uskrsno svjetlo kao najavu Isusova uskrsnuća….

U Berlinu postoji oko 140 mjesta za testiranje na kojima se provode besplatni brzi testovi. Preporučite ova mjesta i općenito korištenje brzih testova.

Vjernici koji žele slaviti službu Božju, moraju  vlastitom prepoznavanjem simptoma garantirati da nisu zaraženi. Ovdje je i popis mjesta za testiranje https://test-to-go.berlin/.

Za daljnja pitanja, kontaktirajte kao i obično corona@erzbistumberlin.de.

Svi znamo da i oni koji donose pravila i smjernice u ovoj pandemiji i oni koji ga implementiraju na licu mjesta opetovano nailaze na nerazumijevanje i otpor. Ostanimo ustrajni i pomirljivi.

Još jednom, zahvaljujem svima na odgovornom ponašanju u pandemiji, siguran sam da će te u tom okviru i na licu mjesta donositi ispravne odluke.

Uz dobre želje za proslavu “Tri uskrsna dana”, kao i za blagoslovljeno uskrsno vrijeme,

s lijepim pozdravom

Otac Manfred Kollig SSCC

Generalni vikar

Pismo je dostupno i na stranici Berlinske biskupije www.erzbistumberlin.de

Berlin, 24.03.2021.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments