ODRŽANA REVIJA TRADICIJSKE ODJEĆE

prilog: Snježana Jurišić

Održana je online 8. revija tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH na kojoj su sudjelovale prve tri nagrađene djevojke  s prijašnjih Revija i između njih se birala najljepša od najljepših.

Pobjednica FB glasovanja odlukom publike je Lidija Sarić Cvijin iz Srbije i dobiva  srebrnu ogrlicu i narukvicu pozlatom iz Višića, u okolici Čapljine.

Prva pratilja je Kinga Deniza Dancze iz Mađarske nagrađena replikom srebrnih naušnica i ogrlice iz Sasine, u okolici Sanskog Mosta i druga pratilja je Darinka Orčik iz Mađarske koja je dobila repliku srebrnih naušnica s pozlatom iz Mandina sela, u okolici Tomislavgrada.

Sve tri djevojke dobivaju torbe Lovely bags dar Marije Perić, vlasnice i dizajnerice.

Sudionice 8. revije pozdravio je zamjenik ravnatelja Hrvatske matice iseljenika dr. sc. Ivan Tepeš i gđa Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u BiH pri Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH.

Od gostiju pridružili su se i Petar Hategan iz Rumunjske, Ljerka Sindik iz Crne Gore, Manda Oršulić iz Njemačke, Katarina Horvatović iz Zagreba te sudionice prijašnjih Revija. Pobjednica je sudionica 1. Revije i još uvijek se sjeća i pamti odličan program i druženje u Tomislavgradu.

Svi su se složili da je cijela ideja Revije posebna, kao i sve sudionice ovoga programa i da ga i dalje treba podupirati i njegovati jer je iznimno važan za povezivanje Hrvatica i djevojaka hrvatskih korijena iz cijeloga svijeta, za promociju bogatstva hrvatske tradicijske kulture i folklorne baštine kao i za očuvanje hrvatskog identiteta kroz kulturu.

Voditeljica i producentica zoom Revije bila je mr. sc. Snježana Jurišić, voditeljica Odjela za kulturu HMI-ja.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments