ISPUNJENI STIHOVIMA

Uspješno je završen 3. međunarodni pjesnički festival SPLIT NA DLANU kojeg je medijski pokrovitelj bio i Hrvatski glas Berlin.

tekst: Nada Vučičić
foto: Vera Ferić, Zlatka Franković

Split je 23. i 24. srpnja bio domaćin 3. međunarodnog pjesničkog festivala u organizaciji Udruge KULTure sNOVA  Zagreb i njenog  Kulturnog  kruga Split.

Dva dana je Split bio ispunjen stihovima pjesnika objavljenih u zbirci SPLIT NA DLANU. Festival je održan  na terasi kavane Ovčice. U okviru Festivala  promovirana  su i neka   izdanja Kulture snova.

Svoje knjige predstavili su: “Volim Split” – Smiljana Tomić, Sloboda u tabakeri” – Maja Heršak, “Terminal” – Lean Radić, te roman “Dioklecijan i Aleksandra”,  sarajevskog književnika, prof. Milorada Kostića.

Završna večer bila je u znaku Otvorenog mikrofona gdje su svi koji su željeli govorili svoje ili tuđe stihove.

Uz stihove uživalo se i  u glazbi gdje su svoj doprinos dali  Boris Krivec, Robert Turčinov i Jerko Marević,  te glas operne dive Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba, Dijane Hilje.

Festival je zatvoren podjelom zahvalnica, povelja i proglašenjem najbolje pjesme Festivala te bacanjem  boce s pobjedničkom pjesmom u more u  nadi da će biti pronađena, čitana i probuditi interes za poeziju.

Najboljom pjesmom 3.  međunarodnog pjesničkog festivala  proglašena je pjesma “Doktrina štete” autorice Barbare Borozan – Split

Nakon zatvaranja festivala nastavljena je radost pjesničkog druženja uz pjesmu i glazbu s nadom u ponovni susret  iduće godine.

Između ostalih, “Zahvalnicu za uspješnu provedbu festivala”, dobio je i Hrvatski glas Berlin, ovogodišnji medijski pokrovitelj ovog međunarodnog poetskog druženja u Splitu.

Uredništvo Hrvatskog glasa Berlin toplo zahvaljuje na Zahvalnici organizatoru festivala SPLIT NA DLANU, Zdravku Odorčiću, predsjedniku udruge KULTura sNOVA i posebno voditeljici SPLITSKOG KRUGA, pjesnikinji Nadi Vučičić, te želi u Splitu i drugdje još puno ovakvih susreta pjesnika i “razmjene” stihova.

/Uredništvo Hrvatskog glasa Berlin/

 

 

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments