NASTAVAK AKTIVNOSTI U NOVOM PROSTORU

Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin nastavlja svoje aktivnosti u novom radnom prostoru.

prilog: Uredništvo HGB

Berlin/ Predsjednica Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin, Karmen Meić, izvijestila je jučer kako pjevačka i folklorna grupacija ovog udruženja od sljedećeg tjedna mogu nastaviti sa svojim redovitim aktivnostima u novom, radnom prostoru, na adresi Bergmannstraße 29, 10961, Berlin – Kreuzberg.

Ova vijest obradovala je sasvim sigurno članove folklora i vokalnog sastava Lastavice a od velike je važnosti i za sve članove ovog udruženja koje djeluje od 1984. godine i jedna je od najstarijih hrvatskih zajednica u Europi.

Podsjetimo, pritisnuti  epidemiološkim mjerama koje su onemogućavale javno djelovanje udruženja i organiziranje bilo kakvih većih okupljanja kao i visokim cijenama najma prostora koji su posljednjih 13 godina  koristili u Karl-Mark-Straße, u berlinskoj općini Neukölln, uprava Zajednice u svibnju ove godine odlučuje taj prostor napustiti, riješiti se visoke najamnine i potražiti koju drugu opciju, primjereniju vremenu korištenja i ekonomskoj računici.

U svom drugom mandatu potvrđenom izbornom skupštinom s kraja svibnja, predsjednica Karmen Meić, uz potporu upravnog odbora, uspijeva pronaći, veličinom i cijenom podnajma, povoljan novi radni prostor u kojemu će Zajednica nastaviti s radom, probama, plesom i pjevanjem.

Novi prostor u Bergmannstraße na broju 29, nalazi se u zgradi Glazbene akademije (U-Bahn7 – stajalište Gneisenaustraße ili Bus 248). Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin  će u toj zgradi dva puta tjedna po dva sata uvečer, ponedjeljkom (pjevanje) i srijedom (folklor), koristiti prostor od 50 četvornih metara u visokom prizemlju.

U ovo prilično stresno vrijeme u kojemu su brojni gospodarski a posebno i kulturni subjekti imali problema održati kontinuitet djelovanja i redovite aktivnosti, ovo je jako lijepa vijest.

Moći se ponovo družiti i imati na raspolaganju prostor u kojemu se može plesati i pjevati, bila je u vremenu iza, želja mnogih, pa i članova Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin. Ta želja se i ispunjava novim radnim prostorom u Bergmannstraße što, pod uvjetom da epidemiološka situacija bude povoljna, otvara i dalje mogućnosti djelovanja i ostvarenja već planiranih projekata “Plešemo ti domovino” i “Pjevamo ti domovino”, te gostovanja na Đakovačkim vezovima. Počinju probe! Iz Zajednice poručuju: Pridružite nam se!

5 2 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments