NASTAVAK AKTIVNOSTI U NOVOM PROSTORU

Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin nastavlja svoje aktivnosti u novom radnom prostoru.

prilog: Uredništvo HGB

Berlin/ Predsjednica Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin, Karmen Meić, izvijestila je jučer kako pjevačka i folklorna grupacija ovog udruženja od sljedećeg tjedna mogu nastaviti sa svojim redovitim aktivnostima u novom, radnom prostoru, na adresi Bergmannstraße 29, 10961, Berlin – Kreuzberg.

više

GAVRANOV ROMAN ZA DJECU “SRETNI DANI” OBJAVLJEN U JAPANU

Iz drugih medija/ Glas Slavonije

Izdavačka kuća Kokudosha iz Tokija u Japanu je objavila roman Mire Gavrana “Sretni dani” na japanskom jeziku, u prijevodu Ikuko Yamamoto.

“Sretni dani” još je jedan dirljiv i duhovit dječji roman Mire Gavrana. Topla je to priča o obitelji, prijateljima, simpatijama i ljubavi. Riječ je o duhovitom i emotivnom Gavranovom romanu u kojem dvojica 11-godišnjih prijatelja od kojih jedan ima majku, a drugi oca, čine sve ne bi li se njihovi roditelji upoznali, a potom i vjenčali.…

više

U POTRAZI ZA SOKOLOM

Iz naše arhive: objavljeno 23.11.2010.

piše: Hrvoje Mužević

Sva djeca imaju idole. Idole koji ih prate cijeli život, i ostaju u sjećanju zauvijek. Moje djetinjstvo su također obilježili  mnogi crtani i strip junaci, kao i većinu djece tih godina. Ali isto tako …dva jako stvarna lika, koja će mnogima biti teško objasniti. To su Drina i Sokol.
Već po imenu se da zaključiti da je riječ o konjima. Onim …našim, pravim slavonskim. Ne nekim iz western filmova koje je jahao Winetou, i slični. Ne …nego konji od krvi i mesa, sa svojim tužnim i sretnim sudbinama.
Tu se još moram prisjetiti i Cure i Riđe, lipicanke i…

više

KORAK PO KORAK

Iz naše arhive/ objavljeno 11.10.2016.

stihovi: Joža Prudeus
foto: Emil Cipar
13957648_10209347506952027_703414394_nKad tad rijeku se mora preći.
S jedne na drugu obalu.
Svi ćemo prijeći korito riječno,
trkom ili korakom. Svejedno.
Tek jedno: Most nam je svima premjeren
godinama, mjesecima, tjednima, danima.
Jedan po jedan.
Tako redom.
Neki, čak, preko reda.…

više