FESTIVALSKE NAGRADE TVORCIMA STIHOVA

Završen je 28. glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2021.

Iz drugih medija/ Pitomača Festival.hr

Podjelom nagrada „Drago Britvić” za najuspješnije tekstove skladbi na kajkavskom i štokavskom narječju izvedene na ovogodišnjem 28. Glazbenom festivalu Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2021., završen je ovogodišnji još jedan vrlo uspješni festival.

Druga festivalska večer je bila „Večer novih skladbi” u kojoj je izvedeno 20 novih pjesama. U sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači, kao i pred malim ekranima u izravnom TV prijenosu na HTV 2, predstavili su se: ŽVC Đurđevčice, Dražen Kurilovčan, Franjo Barić i Dragan Vlajnić, Podravski Mužikaši, ŽVS Kajde, Žeteoci, Etno duo Željko i Goga, The Fusion, VA Bećarine, Ana Fortuna i Pleteri, Hrvoje Hegedušić, Tena Grlica, Mirko Švenda Žiga, Barbara Suhodolčan i Nikša Radovanović, Kvartet Gubec, Blanka Došen, Stjepan Jeršek Štef i Cure iz centra, Bojan Jambrošić, Igor Drvenkar, ŽVS Jane i Koktelsi.

Voditelji ovogodišnjeg festivala bili su Rosanda Tometić i Nikola Kristić.

Nagrada „Drago Britvić” se dijelila u dvije kategorije: tekst na kajkavskom narječju i tekst na standardnom ili književnom hrvatskom jeziku.

Prva nagrada za najbolje napisan tekst na kajkavskom narječju 28. izdanja Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja pripala je Božici Jelušić sa skladbom „Senca na podravskemi puti“ u izvedbi Tene Grlice.

Druga nagrada pripala je Rajku Stilinoviću za skladbu „Popefka od tam“ koju je izveo Igor Drvenkar, dok je treća nagrada pripala Đurđi Vukelić Rožić za „Kralicu“ u izvedbi Mirka Švenda Žige.

Prvu nagradu za najbolji tekst na standardnom ili književnom hrvatskom jeziku osvojila je Đurđa Vukelić Rožić sa skladbom „Volim Podravinu“ u izvedbi Kvarteta Gubec.

Druga nagrada ide u ruke Lidiji Lauš Lešćan sa skladbom „Pored rijeke“ u izvedbi The Fusion, a treće mjesto pripalo je Slavici Sarkotić za skladbu „Zavičaju srce hrli“ u izvedbi Barbare Suhodolčan.

Nagrade su uručili načelnik općine Pitomača Željko Grgačić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Nakon druge večeri festivala, dojmovi su izvrsni – ističe direktor festivala gospodin Rajko Stilinović. -Svi su veseli napustili dvoranu nakon zadnje skladbe, što me posebno čini zadovoljnim. Mislim da su sve interpretacije bile nadahnute. Zahvala svim tekstopiscima, skladateljima, aranžerima, dirigentu Siniši Leopoldu, svim glazbenicima i voditeljima, da smo ovaj 28. po redu festival priveli kraju a vjerujem i da su gledatelji pred malim ekranima također bili zadovoljni. Dva zahtjevna dana festivala je iza nas, pogotovo zbog svih epidemioloških mjera koje smo morali poštivati i poštivali smo na najvišem mogućem stupnju. Već sad kreću pripreme za iduću godinu i 29. Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja u Pitomači. Nadam se da smo ispunili sva postavljena očekivanja! Još jednom uz jednu veliku čestitku i hvala svima koji su sudjelovali u našem festivalu, ovaj, 28. Glazbeni festival je sada za nas završen – zaključio je direktor festivala gospodin Rajko Stilinović.

28. izdanje glazbenog festivala u Pitomači održano je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića te pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i Općine Pitomača. Supokrovitelji su OŠ “Petra Preradovića” Pitomača, HDS – ZAMP i Turistička zajednica općine Pitomača. Organizator festivala je Udruga Glazbeni festival “Pjesme Podravine i Podravlja” Pitomača, a suorganizator Hrvatska radiotelevizija.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments