PJEVANJEM I PLESOM NASTAVILI RAD

Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin počela s probama u novom prostoru

Berlin/ Pjevanjem i plesom su članovi Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin nastavili svoj rad i aktivnosti u novom prostoru u Bergmanstrasse 29.

Prostor, koji je iznajmljen u Glazbenom konzervatoriju u četvrti Kreuzberg, dostatan je za probe folklora i vokalnog sastava “Lastavice”.

Probe pjevanja otvorene su za sve koji se žele pridružiti svakog ponedjeljka od 18 do 20 sati. A probe folklora su svake srijede od 18,30 do 20,30.

Probe pjevanja su trenutno ispunjene tehnikom pravilnog disanja pri pjevanju  što je svojevrsna priprema za skori događaj o kojemu je Karmen Meić, predsjednica Hrvatske zajednice Berlin, ukratko rekla sljedeće:

– Pripremamo glasnice za seminar tradicijskog pjevanja koji započinje u listopadu (od 22. do 24.10., op.ur.) pod stručnim vodstvom g. Tomislava Habulina. Dobrodošli ste svi!

Eto, lijep poziv a i lijepa prigoda za sve koji žele pjevati i plesati. Projekt “Pjevamo ti domovino” i “Plešemo ti domovino” Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin, financijski podupire, odnosno seminar tradicijskog pjevanja (kao i prošle godine seminar plesa) omogućava Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

 

 

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments