UDRUZI KRIJESNICA PREDANA DONACIJA

Dipl.-Ing. Dražen Katić, mr.sc., koordinator Lichter-Bilder-Schau

Nedavno je u gradu Dugoj Resi organizirana internacionalna i humanitarna izložba umjetnina, njemačkog socijalno umjetničkog projekta koji nosi naziv “Lichter-Bilder-Schau”.

Na izložbi su sudjelovali umjetnici iz domovine Hrvatske, Savezne Republike Njemačke, Bosne i Hercegovine, Meksika, Kazahstana,  Sjeverne Makedonije i Slovenije.

Izložba je imala humanitarnu notu. Umjetnici su darovali svojih 5 umjetničkih djela za donacijsku prodaju. Prodana je predivna umjetnina gospođe Mirjane Dukovske iz Sjeverne Makedonije. Nova vlasnica, gospođa Olivera M. Petmezas, vice predsjednica Europa Club Stuttgart e.V. umjetninu je kupila za 300 €.

Glavni odbor projekta Lichter-Bilder-Schau odlučio je ovaj puta donacijski pomoći udrugu Krijesnica iz Zagreba. Udruga se bavi pomaganju djeci koja se liječe od malignih bolesti u zagrebačkim klinikama te njihovim roditeljima dok borave u Zagrebu.

Akademski slikar gospodin Vladimir Bašić Šoto donirao je jedno svoje umjetničko djelo udruzi. Jučer je izvršena predaja donacija u prostorijama udruge Krijesnica. Izvršna direktorica udruge gospođa Mirela Stanić Popović i gospođa Ana Seba sa zahvalnošću su primili donaciju. Nakon potpisivanja donacijskog ugovora udruga Krijesnica naše zalaganje je nagradila prelijepim zahvalnicama.

Projekt Lichter-Bilder-Schau planira novu izložbu umjetnina u Stuttgartu oko Božića 2021. Izložba će biti internacionalna, humanitarna i interesantna. Veselimo se skorom viđenju u Stuttgartu.

 

2 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments