DOSTOJANSTVENO I VESELO

Proslava 22. obljetnice priznanja Republike Hrvatske u Hagenu

informacije: Ante Karačić
uredio: Emil Cipar

Deutsch-Kroatischer-Abend 2014 (8)Hagen/ U subotu 25. siječnja, u prostorijama  Antonius –Kirche u Hagenu, Matica Hrvatska za ruhrsko područje, upriličila je proslavu 22. obljetnice priznanja Republike Hrvatske.

I ovaj puta Matica Hrvatska za rursko područje održala je visoku kulturnu razinu svojih priredbi. Novoizabrani predsjednik matice Josip Marković pozdravio je goste, a pozdravu se priključio i Zvonko Plećaš generalni konzul u Düsseldorfu. Hrvatska država bila je zastupljena sa dva konzula. Uz generalnog Plećaša, prisustvovao je konzul Kristijan Tušek

Literatura (prilozi o Krleži), glazba grupe „Bisernica“ iz Wupertala, glazbeno folklorni prilozi i izložba slikara Ivan Varge iz Esena bili su ponuđeni gostima kojih je bilo preko dvije stotine.

Deutsch-Kroatischer-Abend 2014 (37)Slobodna umjetnica Ankica Karačić je vodila likovnu radionicu sa djecom. Djeca su slikala za natječaj ISERLOHN-ZADAR 2014 na temu „Slikam te pjesmo“

Kulinarski dio programa zaslužuje također pridjev umjetnički. Uz brojne druge kulinarske slastice, naš slikarski par iz Iserlohna …Ankica i Ante Karačić dokazali su se i u konceptualnoj umjetnosti. Na opće zadovoljstvo svih prisutnih uspješno su instalirali Iločki čobanac (gulaš), a instalaciju ukrasili neodoljivim Iločkim tramincom.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments