SEMINAR TRADICIJSKOG PJEVANJA U BERLINU

Prema projektu Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin, od 22. do 24. listopada održava se Seminar tradicijskog pjevanja

Berlin/ Od 22. do 24. listopada se u Berlinu održava Seminar tradicijskog pjevanja, prema projektu i u organizaciji Hrvatske kulturno umjetničke i sportske zajednice Berlin. Ostvarenje ovog projekta omogućio je Središnji ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Voditelj radionice tradicijskog pjevanja je g. Tomislav Habulin mag. mus.

Radionica će se održati u Bergmanstrasse 29 10961 Berlin, prema sljedećem rasporedu: petak 18-2o sati, subota 10-12 sati i 12.30-14.30 sati te 16-18.30 i nedjelja 10-12 sati.

Svoje sudjelovanje na ovom seminaru su, pored sudionika iz Berlina, najavili i članovi hrvatskih zajednica iz Bremena, Hamburga i Hanovera. Broj sudionika na Seminaru je ograničen a prema riječima Karmen Meić, predsjednice Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin, za zainteresirane iz Berlina pronaći će se još koje slobodno mjesto.

Detalji o uvjetima prijave za seminar/radionicu tradicijskog pjevanja mogu se pronaći (a i prijaviti se) putem facebook stranice Hrvatske zajednice Berlin.

Tomislav Habulin mag. mus. – voditelj pjevanja

Rođen 1979. godine u Zagrebu, odgojitelj, pjevač, glazbeni pedagog, glazbeni producent i dirigent.

Diplomirao na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu i na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, doktorand je Sveučilišta u Zadru iz područja Humanističnih znanosti smjer etnologija i antropologija.

Interes za tradicijsku kulturu pokazuje već u najranijoj mladosti kao član dječje folklorne skupine KUD-a “Koledo” iz Zagreba, a od 2000. godine ozbiljno pristupa proučavanju i pedagoškom radu na vokalnom izričaju hrvatske tradicijske glazbe.

Kao vokalni pedagog surađuje s brojnim ansamblima u okolici Zagreba i šire (KUD “Preporod” – Dugo Selo, FA “Sesvetska Sela”, FIS “Remete” – Remete, KUD “August Cesarec” – Brckovljani, FA “Šiljakovina” – Šiljakovina, KUD “Januševec” – Prigorje Brdovečko…). Kao orguljaš i voditelj crkvenih pučkih zborova djelovao je u župi Predragocjene Krvi Kristove u Kozari boku (1992. – 1993.) i Uznesenja B. D. Marije u Resniku (1999. – 2011.). Od 2011. obnaša dužnost titularnog orguljaša i zborovođe u Svetištu Majke Božje Remetske u zagrebačkim Remetama.

Svoju svestranost u prezentiranju tradicijske kulturne baštine ostvaruje kao autor i koautor mnogih folklornih programa od kojih valja izdvojiti: ciklus koncerata marijanskih hodočasničkih pjesama pod nazivom O mila majko nebeska u izvođenju FA SKUD-a “Ivan Goran Kovačić”, koji je zabilježen na istoimenom nosaču zvuka; Oj Savice, tija vodo ladna projekt kojim se obuhvaća folklorna tradicija stanovnika porječja Save, zatim Sva lica različitosti, koncert folklornih tradicija nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj realiziranih u suradnji s Posudionicom i radionicom narodnih nošnji iz Zagreba. Glazbeni je producent nosača zvuka O predobri Bože sakralnih napjeva sela Posavski Bregi kraj Ivanić Grada realiziranog u suradnji sa članicama KUD-a “Ogranak Seljačke sloge Posavski Bregi”, te koncertni program Kajkavski korizmeni kipec u okviru programa Pasionske baštine. Za glazbene projekte Oj Betleme Betleme, O mila majko nebeska i 6o Godina realizirane putem nosača zvuka u suradnji sa FA SKUD-a Ivan Goran Kovačić nominiran je za diskografsku nagradu PORIN. Član je stručnog vijeća i stručnih povjerenstava za folklor pri Hrvatskom saboru kulture. Redovito sudjeluje na stručnim i znanstvenim skupovima iz područja folkloristike. Kao glazbeni pedagog radi u OŠ Sesvetska Sela, a kao znanstveni novak pokriva područje etnomuzikologije fokusiran na crkveno pučko pjevanje kontinentalne Hrvatske.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments