NA IZLOŽBI MINIJATURA

Izvor informacija i fotografija: Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona
i Ante Karačić/Iserlohn

Tuzla/ U Bosanskom kulturnom centaru Tuzlanskog kantona u Tuzli otvorena je izložba radova XI Međunarodnog bijenalnog festivala umjetnosti minijature, u okviru koje je predstavljeno blizu 400 radova koji su djelo 120 autora iz 15 država.

Nagradu u kategoriji slikarstvo dobio je Miroslav Šetka (Bosna i Hercegovina, Zenica), dok je najbolji rad u kategoriji crtež onaj Katarine Galić (Bosna i Hercegovina, Široki Brijeg). U kategoriji grafika prvu nagradu je ponio Oleg Denisenko (Ukrajina, L’viv), a u kategoriji skulptura i instalacija najboljim je proglašen rad Adrijana Josipovića (Nizozemska, Den Hag).

Dobitnik posebnog priznanja “Aleksandar Aco Adamović” i GRAND PRIX XI Međunarodnog bijenalnog festivala umjetnosti minijature je rad “Spomenik djeci Sarajeva” preminulog umjetnika Nedžada Ibrišimovića. Rad je legat porodice Ibrišimović.

Na ovom internationalnom  bijenalom festivalu umjetnosti minijature sudjelovali su po treći puta i naši umjetnici Ankica i Ante Karačić iz Iserlohna u Njemačkoj kao i Ivica Matijević koji živi u Morsu kod Duisburga.


Slike Ankice Karačić na IX bijenalu minijature



,

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments