ĐIR PO SPLITU

tekst i fotografije: Nikša Smoje

Dragi moji, svi vi koji volite Split i fotografiju…

Idemo u mali đir po Splitu krajem 2017 godine, najprije fotografije preko linkova: FACEBOOK   i GOOGLE PHOTOS.

Otkako sam u mirovini, manje skitam po gradu. Zašto, pojma neman, tako me puklo.

Kad već prođiran, obično je to standardna ruta, iz Tršćanske put Marmontove, izbijem na Rivu, Matejuška, malo Zapadne obale i nazad priko Rive, geta (Dioklecijanove palače), možda Pazara… Nekako sam i sam sebi dosadan. Nikako se “odvažit” i prolunjat priko Varoša, di su moji Smojini živili više od 500 godina, ili priko Lučca, di su moji (materini) Ivanišević Kure stoljećima živili… Valjda će me i takva skitnja puknit kojeg lipog dana.

Navalite slobodno bez straha, fotografije naprosto uživaju kad ih se vidi. Moje fotografije se ne mogu ukrast, sve one su slobodne poput ptica… ja ih pustim, a one lete di ih je volja i slete tamo di im se svidi, kod nekoga tko im malo pažnje posveti, ali red bi bija i autora spomenit, a ne krest…

Kao i sa svim mojim dosadašnjim fotografijama i ove slobodno možete&morate diliti rodbini, prijateljima, poznanicima, fureštima, posebno Splićanima i zaljubljenicima u Split rasutima po Splitu i cilome svitu, dakle svima kojima možete ulipšat dan. Zajedno radimo promidžbu naše lipe Dalmacije.

Ako ove fotografije i vaš dodatan trud nekoga pogode u emocije, ili dovedu makar jednog turista više, napravili smo veliki posal. Red bi bija i napomenit autora, a ukoliko želite komercijalno koristit neke od mojih fotografija treba mi se javit, dogovorit i dobit fotografiju u punoj rezoluciji.

Svega lipoga,

U Splitu, 21.01.2022.

..

..

 

 

 

4.7 3 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments