UKLJUČITE SE I BIRAJTE

Iseljenički izbor za Večernjakovu domovnicu

prilog: Stipe Puđa

Već gotovo tjedan dana traje Večernjakov iseljenički izbor za nagradu Večernjakova domovnica 2022.

Za ovogodišnji 16. izbor zaredom, žiri novinara i stručnih suradnika Večernjeg lista i Fenix-magazina iz Frankfurta odabrao je 64 kandidata koje su kroz nominacije posredstvom Večernjeg lista, Fenix-magazina te partnerskih portala iz Njemačke, Austrije i Švicarske predložili njihovi čitatelji, udruge, zajednice i sportski klubovi.

U tijeku je prvi krug glasovanja u kojem ćemo počev od ovog tjedna predstaviti sve nominirane kandidate po kategorijama izbora. Nakon toga počinje drugi krug glasovanja u koji će ući 5 do najviše 7 kandidata s najvećim brojem glasova iz svake kategorije te po dvoje kandidata koje će odabrati stručni žiri. Na kraju izbora se dodjeljuju dvije nagrade, nagrade čitatelja i nagrada žirija.

Prema trenutačnim rezultatima online ankete, u kategoriji „Najpopularniji sportaš/sportašica“ u vodstvu je mlada nogometašica iz Grasshopper Club Zürich Ana Maria Marković. Po broju glasova slijede je nogometaši Andrej Kramarić i Joško Gvardiol te rukometaš Luka Cindrić.

U kategoriji „Najpopularnija amaterska sportska momčad/amater pojedinac“ trenutačno je u vodstvu mladi kickboksač iz Wiesbadena Manuel Bodrožić i SV Croatia Griesheim iz Darmstadta, a s malom razlikom u glasvima slijede SV Hajduk Wiesbaden i Croatia Stuttgart.

Zanimljivo utrka je i u kategoriji „Glazba“. U toj kategoriji u neznatnom vodstvu je pjevač iz Švicarske Darko Capo, a slijede ga s malom razlikom u glasovima pjevačice Katarina Mihaljević iz Darmstadta i Milijana Mijatović iz Wiesbadena. S nešto manjim brojem glasova slijedi ih Moreno Vukojević iz Münchena i Myriam Kavelj-Fuchs iz Ingelheima.

U kategoriji „Gluma“ u vodstvu je glumac Ante Brekalo iz Münchena te glumica Stela Katić iz Stuttgarta. Svi ostali imaju podjednak broj (postotak) glasova.

U kategoriji „spektakli/showbizz“ zasad je u uvjerljivom vodstvu Ana Martinović, model iz Nersingena, a slijedi je plesačica Laura Amalija Žeželj iz Heilbronna.

U kategoriji „Najpopularnija hrvatska udruga“ veliko iznenađenje je vodstvo udruge Croatia Fermoy iz Irske. S malim zaostatkom slijedi Hrvatska nastava Mainz te potom sa približno istim broje glasova su Hrvatska kulturna zajednica Mainz, Hrvatska zora Melbourn iz daleke Australije te Zajednica Hrvata „Golubica“ iz Zollernalbkreisa.

Uključite se u glasovanje i izaberite svoje kandidate za najprestižniju domovinsku nagradu (Domovnicu) Večernjeg lista. Finalna večer proglašenja pobjednika je u subotu, 12. ožujka ove godine. Ukoliko epidemiološke mjere to dopuste, završna večer 16. Večernjakova izbora sa gala večerom i prigodnim glazbenim programom održat će se u Kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu.

Za svoje favorite možete glasovati OVDJE.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments