NATJEČAJI ZA NAJBOLJU KRATKU PRIČU I PJESMU

Hrvatsko kulturno-umjetničko-prosvjetno društvo “Stanislav Preprek” iz Novog Sada organizira natječaj za najbolju kratku priču  Preprekove jeseni 2022. i natječaj za najbolju pjesmu Preprekova proljeća 2023. godine.

Natječaji za najbolju kratku priču i pjesmu koje je potpisao Stanislav Tkalec, predsjednik HKUPD “Stanislav Preprek, javni su, a pravo sudjelovanja imaju svi građani iz Republike Srbije i Republike Hrvatske, te iz inozemstva, koji pišu na hrvatskom jeziku ili na nekom od njegovih dijalekata.

Tema kratkih priča i pjesama je slobodna.

Autori mogu poslati do tri neobjavljene priče ili pjesme, a uz to trebaju navesti svoje puno ime i prezime, broj telefona i adresu, te priložiti svoju fotografiju i kratak životopis. Priče i pjesme pod pseudonimom neće biti objavljene, kao ni ulomci iz većih proznih cjelina ili pjesama, ili već objavljeni radovi te radovi poslani na druge natječaje.

Priče i pjesme se ne honoriraju.

Priče slati na e-mail adresu: natjecaji.stanislav.preprek@gmail.com pri čemu u rubrici „subject” treba naznačiti PREPREKOVA JESEN 2022. – ime i prezime autora.

Rok za slanje priča je 1. kolovoza 2022. godine.

Uredništvo zbornika Preprekova jesen 2022. odabrat će najbolje radove za istoimeni zbornik koji će biti tiskan u nakladi Udruge, te će tročlani žiri rangirati prve tri pripovijetke.

Na promociji Zbirke, predviđenoj za listopad 2022. godine, uz prigodni program članova HKUPD „Stanislav Preprek”, tri prvoplasirane priče pročitat će nagrađeni autori.

Pjesme slati na e-mail adresu: natjecaji.stanislav.preprek@gmail.com pri čemu u rubrici „subject” treba naznačiti PREPREKOVO PROLJEĆE 2023– ime i prezime autora.

Rok za slanje pjesama je 01. rujna 2022. godine.

Uredništvo Zbirke pjesama Preprekovo proljeće 2023. odabrat će najboije radove za istoimenu zbirku koja će biti tiskana u nakladi Udruge, te će tročlani žiri rangirati prve tri pjesme.

Na promociji Zbirke pjesama Preprekovo proljeće 2023, predviđenoj za travanj 2023. godine, uz prigodni program članova HKUPD „Stanislav Preprek”, prvoplasirane tri pjesme pročitat će nagrađeni autori.

 

1 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments