DINO PEŠUT U BERLINU

Hrvatski književni i kazališni pisac, Dino Pešut, gostuje u Literarisches Colloquium Berlin u okviru manifestacije „Die guten Tage“.

Berlin/ Hrvatski književni i kazališni pisac, Dino Pešut, nastupa 09.09.2022. u 19 sati, u Literarisches Colloquium Berlin u okviru manifestacije „Die guten Tage“.

Riječ je o promociji njemačkog izdanja njegovog drugog romana „Tatin sin“. Više o događaju možete naći ovdje: https://traduki.eu/dgtiv/ 

Dino Pešut rođen je u Sisku 1990. godine. Diplomirao je dramaturgiju pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Drame su mu postavljane u mnogim kazalištima u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnik je nagrade Marin Držić Ministarstva kulture za drame: L.U.Z.E.R.I., (Pret)posljednja panda ili statika, Veliki hotel Bezdan, Stela, poplava, Olympia Stadion te Granatiranje. Osvojio je nagrade Deutschen Jugentheaterpreis te nagradu Heartefakt fondacije za najbolji suvremeni socijalno angažirani tekst. Polaznik je rezidencijalnog programa za nove dramatičare u kazalištu Royal Court u Londonu. Drame su mu prevedene na engleski, njemački, francuski i poljski jezik.

Svoj prvi roman Poderana koljena objavio je 2018.

2 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments