KNJIŽEVNA NAGRADA “MALI PRINC” KNJIZI “POVEDI ME ZA RUKU, DIDA”

Književna nagrada “Mali princ” dodijeljena je knjizi dječje poezije “Povedi me za ruku, Dida”, autora Svena Adama Ewina.

Tuzla/ Završen je 19. međunarodni dječji festival “Vezeni most” koji je trajao od 19. do 22. listopada. „Vezeni most“ je festival čija je uloga održavanje kulturološke/kulturne saradnje u regionu, promovirajući vrijednosti književne baštine.

Ovogodišnji “Vezeni most” iznjedrio je i književnu nagradu “Mali princ” i dodijelio je knjizi dječje poezije “Povedi me za ruku, Dida”, autora Svena Adama Ewina (čija poezije je dugi niz godina na stranicama Hrvatskoga glasa Berlin, op.u.).

Prvi put otkako se dodjeljuje ova nagrada, ne znamo pravo ime pisca, autora nagrađene knjige. Jer, u književnosti i javnosti pojavljuje se samo pesudonimom Sven Adam Ewin.
Njegov identitet zna jedino urednica njegove knjige, pa smo nagradu poslali u Zagreb njoj – urednici Silviji Šesto.

Kako god – nagrađena je veoma vrijedna knjiga, a „Mali princ“ je, ionako, nagrada za najbolju knjigu, pisac je tu samo da je imamo kome uručiti.

Zahvaljujemo svima – učesnicima i gostima, školama i vrtićima, bibliotekama, centrima za kulturu i medijima, publici i sponzorima – svima koji su ovogodišnji “Vezeni most” učinili čarolijom koja nam sve više prirasta za srce. Do viđenja iduće godine kada obilježavamo okruglih 20, napisao je i na društvenim mrežama objavio Šimo Ešić, direktor Međunarodnog dječjeg festivala “Vezeni most”.

Čestitke Festivalu i čestitke knjizi “Povedi me za ruku, Dida”. “Mali princ” je u pravim rukama!

Podsjećamo, Sven Adam Ewin je u Hrvatskoj 2021. godine osvojio i Nagradu „Grigor Vitez“ za najbolji tekst za djecu u zbirci poezije POVEDI ME ZA RUKU, DIDA (Semafora, Zagreb) a 2020. godine Nagradu “Konjanik” (Otvoreno učilište Zaprešić) za pjesmu “Jesenja dijagnoza”.

Sven Adam Ewin pseudonim je pjesnika koji trajno odbacuje mogućnost otkrivanja svoga građanskog identiteta bilo komu. Od 2011. godine, otkad piše pjesme i objavljuje ih uglavnom na internetu, napisao je više od 6.000 pjesama (u koje valja ubrojiti i više od 1.500 soneta).

Dosad je objavio: Zmijski car (2015,) Poeme – Preobrazba i Vršidba (2017), 175 soneta (2018), Ninočka Vasiljevna, ljubavni kanconijer (2019), Katekizam poezije, izbor pjesama (2019), Poslije tebe samo noć, knjiga ljubavne poezije (2020), S bogom na Ti, koja dodiruje duhovne teme (2021.), te knjigu pjesama za djecu Povedi me za ruku, Dida (2021).

Hrvatski glas Berlin objavljuje u posebnoj rubrici pjesme Svena Adama Ewina, odobrenjem autora, od 2015. godine.

 

 

4.5 2 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments