NAGRADA STRUČNOG SUDA I PUBLIKE PJESMI “MAMA”

Održan 24. Recital Josip Ozimec, Marija Bistrica 2022.: Prvi puta u povijesti Recitala nagrada stručnog suda i publike u iste ruke – pjesnikinji i dragoj suradnici Hrvatskog glasa Berlin, Slavici Sarkotić za pjesmu “Mama”.

prilog: Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica / (E.L.)

Marija Bistrica/ U subotu je u Dvorani Božjeg milosrđa u sklopu Svetišta MBB-e održana završnica 24. Recitala Josip Ozimec, Marija Bistrica 2022.

Riječ je o Recitalu u organizaciji Radija Marija Bistrica, na koji se ove godine javilo 54-oro autora iz svih dijelova Hrvatske sa ukupno 216 radova, od toga 64 na kajkavskom, 132 na standardu i 20 na čakavskom.

Stručni sud u sastavu dr. sc. Ivo Kalinski, profesorica Ivančica Tomorad i don Anton Šuljić odabrao je 24 rada za izvođenje na samoj završnici recitala, kao i 66 radova za objavu u zborniku ”Došel bum v Bistricu”.

Stihove su kazivali Jelena Januš-Grbić i Josip Klapač, a pjesmom je događaj uveličala Klapa ”Bistrica”. 

Stručni sud dodijelio je po tri nagrade u svim jezičnim kategorijama. Tako je treću nagradu u kategoriji čakavske poezije dobio Franko Stipković iz Zagreba za pjesmu ”Arcizi, bili arcizi”, drugu Nevenka Erman iz Žminja za pjesmu ”Ono naše”, a prvu Josip Klarić iz Gračišća za pjesmu ”Vrieme za bolji sanj”.

U kategoriji radova na standardu treću je nagradu dobio Ivan Novački iz Poznanovca za pjesmu ”Zadnji vagon”, drugu Mirjana Mikulec iz Oroslavja za pjesmu ”Novogodišnja noć”, a prvu Slavica Sarkotić iz Lekenika za pjesmu ”Mama”.

Treću nagradu u kategoriji kajkavskog narječja dobio je Vinko Hasnek za pjesmu ”Duše iščeju svoj dom”, drugu Nada Starčević Lopac iz Varaždinbrega za pjesmu ”Komaček sreće”, a prvu Dubravko Havojić iz Križevaca za pjesmu ”Sejem vu petek”.

Nagradu publike dobila je Slavica Sarkotić za pjesmu ”Mama”, čime je spojila prve nagrade suda i publike za istu pjesmu, što je prvi puta u povijesti ovog recitala.

Recitalu su u ime pokrovitelja prisustvovali predstavnik KZŽ Viši stručni suradnik za odnose s javnošću i protokol Damir Galoić i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički.

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments