SUSRET NAKON DVIJE GODINE

Hrvatska kulturna zajednica Wiesbaden poziva na susret povodom Martinja.

prilog: Ivica Košak, predsjednik HKZ/OMH-Wi

Wiesbaden/ Hrvatska kulturna zajednica – ogranak Matice hrvatske Wiesbaden organizira susret povodom Martinja u nedjelju, 13. 11. 2022. godine, u 15:00 do 17:00  sati, na adresi: Holsteinstraße 15a, (ugao Waldstraße) Wiesbaden.

Naši ljudi ponekad nisu ni svjesni kako, unatoč svemu i za mnoge teškom vremenu u kojem živimo, cijelo vrijemo imamo jedno bogatstvo koje nam nitko, pa čak ni zaborav nikako ne može oduzeti: – Tradicija i narodni običaji!

A Martinje je puno više od praznika vezanog za vino, bar što se tiče HKZ/OMH-Wi i već tradicionalnog događanja pod nazivom Martinje.Jer kada spojiš narodnu veselicu, kada se družiš s domaćim ljudima uz finu kapljicu, sve uz pjesmu, onda svatko od nas može kazati da je ispunio jedan dobar dan. Ali to nije sve.

Razgovarat ćemo  o nastupu naše zajednice na Sajmu knjiga u Frankfurtu 2022. godine s posebnim osvrtom na rad zagrebačkog germaniste prof. dr. Viktora Žmegača: Mala povijest njemačke književnosti / Kleine Geschichte der deutschen Literatur.

Predstavit ćemo monografiju  Dušobrižničkog ureda za Hrvate  u Wiesbadenu, izdanu u povodu 50-te godišnjice rada. U monografiji je  predstavljen i rad HKZ/OMH-Wi (na hrvatskom i u njemačkom prijevodu).

Članak o našem radu objavljen je u Riječi broj 58/59, 2020. godine, kopij teksta je u privitku.Za glazbeni ugođaj pobrinuti će se kolega Senad Ajanović iz Frankfurta, pobjednik na 29. izdanju festivala Melodije Hrvatskog juga u Opuzenu 2022. u kategoriji aranžmana.

Poslije dvije godine, bit će to prvi susret u živo.

Sudjelujte u našem radu, pozovite i vaše prijatelje.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments