OBILJEŽILI MATIČINE JUBILEJE

U Bochumu su obilježili 30. obljetnicu djelovanja Matice hrvatske za Ruhrsko područje i 180. obljetnicu utemeljenja Matice hrvatske.

prilog: Ante Karačić

Bochum/12.11.2022./ Predsjednik Matice hrvatske za Ruhrsko područje Mijo Nuić pozdravio je nazočne članove i goste i kratko opisao rad udruženja u proteklih 30 godina.

Glavni konzul RH u Düseldorfu dr.sc. Ivan Bulić održao  je kratko predavanje o povijesti Matice hrvatske. Istaknuo je posebno i veliku važnost postojanja ovog ogranka u Njemačkoj.

Počasni predsjednik i dugogodišnji predsjednik Matice hrvatske za Ruhrsko područje, dr.Veselić, osvrnuo se na povijest i stvaranje Matice u proteklih 30 godina.

U glazbenom dijelu programa nastupila je violinistica Maja Štrkalj.

Zatim je pročitano nekoliko pjesama i ulomaka najboljih dječjih radova s Međunarodnog literarnog natječaja 2021.  na temu “Ruke su život” i “Mudrost osmijeha, a ne podsmijeha” iz 2022. godine.

Za zabavni dio programa pobrinuo se mladi tamburaški sastav iz Wupertala.

I na kraju, sve je upotpunjeno i večernjim domjenkom i ponudom domaćih specijaliteta.

Ujedno je organizirana i izložba dječjih radova s likovnog natječaja na temu “Mudrost osmijeha, a ne podsmijeha”. Kao i izložba slika poznatog šoltanskog naivnog slikara Vice Buktenica.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments