GRAD TO STE VI

Prvi put povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara sudjeluje Hrvatska matica iseljenika programom 18. NOVINARSKO – KNJIŽEVNIČKI SUSRET GRAD TO STE VI!

Najava za medije: Hrvatska matica iseljenika/ Ivana Rora

Vukovar/ Gradska knjižnica Vukovar i ove godine uključuje u obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2022. s 18. novinarsko – književničkim susretom „Grad to ste vi!“ u spomen na novinara i urednika Hrvatskog radio Vukovara, ratnog izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića koji će se održati u četvrtak 17. studenoga 2021. godine s početkom u 12:00 sati u Gradskoj knjižnici Vukovar (Trg Republike Hrvatske 4/1).

.
U okviru susreta održat će se tematski razgovor pod nazivom “Pogled izvana – glas hrvatskog iseljeništva za Vukovar”, događaj će pratiti i izložba “Foreign Press Bureau”.

U tematskom razgovoru sudjeluju dr.sc. Ivan Tepeš, Silvio Jergović i Mirko Volarević.

Ovogodišnji program održava se u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika – podružnica Vukovar te tradicionalno s osnivačima manifestacije: Hrvatski radio Vukovar, Hrvatsko novinarsko društvo, Društvo hrvatskih književnika i Gradska knjižnice Vukovar.

Susret je utemeljen 2005. godine kao manifestacija koja na najprimjereniji način želi sačuvati uspomenu na novinara, ratnog izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića te na sve žrtve u Domovinskom ratu i sačuvati ih od zaborava s plemenitim ciljem da se sličan zločin nikad i nigdje ne ponovi. Osobit naglasak daje se na dimenziju zločina na Ovčari koji se dogodio 20. studenog 1991. godine i sve njegove žrtve.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments