SJEĆANJE NA VELIKOG HRVATSKOG PROTESTANTSKOG TEOLOGA

U Magdeburgu otkrivena informativna ploča u spomen Matiji Vlačiću Iliriku.

tekst i foto: Aleksandra Brnetić
foto Matije Vlačića Ilirika: Wikipedia

Magdeburg/ Simone Borris, gradonačelnica Magdeburga, glavnoga grada savezne zemlje Sachsen-Anhalt, i Gordan Bakota, hrvatski veleposlanik u Njemačkoj, jučer su u ranim prijepodnevnim satima otkrili informativnu ploču u spomen Matiji Vlačiću Iliriku, velikom hrvatskom protestantskom teologu, crkvenom povjesničaru i jezikoznancu iz 16. stoljeća.

U središtu grada, na travnjaku parka na Ulrichovom trgu, usprkos jakoj kiši, okupilo se …

više

GRAD TO STE VI

Prvi put povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara sudjeluje Hrvatska matica iseljenika programom 18. NOVINARSKO – KNJIŽEVNIČKI SUSRET GRAD TO STE VI!

Najava za medije: Hrvatska matica iseljenika/ Ivana Rora

Vukovar/ Gradska knjižnica Vukovar i ove godine uključuje u obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2022. s 18. novinarsko – književničkim susretom „Grad to ste vi!“ u spomen na novinara i urednika Hrvatskog radio Vukovara, ratnog izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića koji će se održati u četvrtak 17. studenoga 2021. godine s početkom u 12:00 sati u Gradskoj knjižnici Vukovar (Trg Republike Hrvatske 4/1).

.…

više

NAGRAĐENA KNJIGA “TRUPLO PUNO MEDA”

Josipu Novakoviću  iz Kanade uručena nagrada Društva hrvatskih književnika Fra Lucijan Kordić za knjigu “Truplo puno meda”.

Izvor: Hina/HMI
Foto: Hina

Zagreb/ Nagrada Društva hrvatskih književnika (DHK) koja nosi ime Fra Lucijana Kordića uručena je 16. studenog u prostoru Društva hrvatskih književnika u Zagrebu američko-hrvatskom književniku s trenutačnom kanadskom adresom, Josipu Novakoviću, za knjigu priča “Truplo puno meda”, koju je 2021. objavila Matica hrvatska u Zagrebu.…

više

POZNATO MEŠETARENJE

piše: Štefica Vanjek
Reče neki dan moja zgodna susjeda: “Poslije dnevnika da bi se smirila, najbolje da pustim neki horor film.” I samoj mi tako dođe jer ove mešetarenje s poznatom korporacijom prešlo je sve mjere normalnog razuma, ovo malo mojih vijuga još u funkciji intenzivno pokušava povezati sve rečeno u vijestima.…

više