KOMENTAR TJEDNA

Josip Mayer 14. 05. 2011. Komentar na tekst Šampion demagogije
Na drugu stranu

Hrvatski građani su dosad previše unaprijed vjerovali

Vjerovati se jedino može tek onda kada se govor pretvori u djela ovaj sadašnji način političkog ponašnja i način poticanja građanstva, udruga, zajednica i društava na bolja međusobna ozračja ne dovodi k društvenom očaranju već više destruktivnosti, agresivnosti, svađa i razočaranju s time ujedno i sami sebe ucjenjivanju.
Nitko me neće s toga stava skrenuti da onaj poltičar i građanin, tko pošteno radi ne treba mu toliko ni politika dobije svoju poštenu plaću te od svog doprinosa da nešto i državi od koje očekuje opet neke pomoći.
Takav, radnik, čovjek, gospodarstvenik ne mora se bojati ni u EU gladi.

Ipak se nešto radi

Daj Bože da Hrvatskoj ide konačno na bolje
k tome trebaju ujedno i hrvatski građani doprinjeti ne samo kroz izbore
već i kroz svoja posebna zalaganja selektivno, udruge, zajednice društva i pojedinci,
neće li se to ozbiljno tako shvatiti odozdo naprama gore Hrvatska će teško samo sa svojim političarima isplivati iz krize.

Dobro je saslušati i hrvatske župane

I to bi moglo opet trajati nekoliko izbornih godina,
poput jedne tvrtke potrebno je najmanje tri četiri godine da ubire od
učinka plodove.
Slažem se sa onima koji ujedno potiču uz suzbijanje korupcije i kriminala i gospodarski rast, a trebalo bi ga poticati po cijeloj Hrvatskoj a ne samo u Splitu koji kažu ovako:

»Spremni smo potpisati ugovor sa svakim investitorom u znanstveno-tehnološkom parku Vučevica kojem jamčimo da će građevinsku dozvolu dobiti u roku od 60 dana. Ako zakasnimo, plaćat ćemo penale. Mislim da takvi uvjeti, uz cijenu od kune za komunalnu naknadu, doprinos i koncesiju, ne postoje nigdje u Europi«, ustvrdio je splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Često puta govorimo kako bi se trebalo mijenjati učiti jedni od drugih ali to ne činimo tako. Upravo radi takovih osjećja i događaja skočio sam iz tog nepodnošljivog jarma,već odavno prem da mi je drago da više nisam sam priznajem da se ponekad zaplićem među početnicima i ako već odavno znam viziju i cilj jer, govorim iz mog znanja i iskustva radeći u modernoj demokradskoj Evropskoj zemlji pa mi je takovo svetonazorje i stav. Uz moju dobrunamjernu kao i uvjek komentar i inicijativu za razliku recimo od onih više manje moje gneracije rođeni u vrijeme bivše JU države,čiji se komentari… Read more »

Josip Mayer
12 years ago

Državi uzimati a ništa joj odsebe ne dati
nemože nigdje funkcionirati

Ne samo da u Hrvatskoj jačaju stranke već trebaju uz put još više ojačati i funkconirati u svojoj domeni,udruge,društva,zajednice,sindikati i.td.
Pošivajući državni statut,te statut i pravilnik,društava udruga i zajednica te drugih vladini i ne vladinih bezprofitnih udruga i društava,samo na taj način može funkcionirati jedna država te hrvatskim građanima ujedno na bolje ići,ako ćemo tako i dalje u Evropskoj uniji.