UMJETNIČKI EKSPERIMENT

piše: Ante Karačić

Iserlohn/ Sparkasse Iserlohn na drugoj etaži raspolaže s velikim galerijskim prostorom. Oko 270 dužnih metara. Redovito se tu organiziraju grupne izložbe umjetničkih udruga a i samostalne izložbe umjetnika. Kunstverein Iserlohn je do sada u svojoj desetogodišnjoj postojanosti već dva puta izlagao u tom prostoru. Ovoga puta je organizirana izložba treći put.

Tema nije bila zadana samo je ograničena veličina slika ispod 1 metra kako bi stali svi radovi. Izloženi su radovi od oko 45 umjetnika. Svako je mogao izložiti po dva rada. Uglavnom su izložene slike i desetak skluptura i drvenih objekata.

Ja sam se ovoga puta predstavio sa mojim novim ciklusom gdje na vrlo jednostavan način samo od jednoga oblika slazem razne kompozicije na okruglim pločama. Za svaku sliku koristim samo jednu boju. Izložio sam rad “Ja vidim bijelo” na kružnoj ploči promjera 90 cm i “Ja vidim plavo” na okrugloj ploči  promjera 60 cm.

Ovo je ponovno jedan eksperiment. Nisam siguran, ali se nadam da ću kao i uvjiek do sada uspjeti skrenuti pažnju na moj rad.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments