ŽENE ŽENAMA NA DAN ŽENA

Mreža hrvatskih žena dodjeljuje ove godine 23 nagrade “Utjecajne hrvatske žene”.

Zagreb/ Croatian Women’s Network™/Mreža hrvatskih žena šestu godinu organizira međunarodnu konferenciju  ”Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal!” pod geslom ‘Njezina snaga‘, u Zagrebu, 8. ožujka, 2023.

Na konferenciji će govoriti mnogobrojni hrvatski i međunarodni ugledni predavači, gosti i visoki uzvanici. Konferenciju će otvoriti ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman.

Nešto kasnije istoga dana, u Hrvatskoj matici iseljenika dobitnica nagrade ”Utjecajne hrvatske žene” 2023. u kategoriji ”Kultura i umjetnost” Lidija Kovařík, predstavit će svoju knjigu ‘‘Živimo život svojih snova”.

CWN™/MHŽ isti dan dodjeljuje 23 nagrade ”Utjecajne hrvatske žene” dobitnicama iz deset zemalja, u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu.

Međunarodni dan žena u Zagrebu s ”Utjecajnim hrvatskim ženama” iz 10 zemalja.

Žensko poduzetništvo, rodna ravnopravnost i društvena pravednost te ženska uloga u očuvanju hrvatskog identiteta u Hrvatskoj i inozemstvu, bit će u fokusu šeste međunarodne konferencije  ”Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal!” pod geslom ‘Njezina snaga’, u Zagrebu, 8. ožujka, 2023. u organizaciji  Croatian Women’s Network™/Mreže hrvatskih žena.

Na konferenciji će govoriti mnogobrojni hrvatski i međunarodni ugledni predavači, gosti i visoki uzvanici, a otvorit će je ministar vanjskih i

europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman.

Na konferenciji sudjeluju i dobitnice nagrada ”Utjecajne hrvatske žene” koje pomiču granice u područjima kojima se bave i promiču rodnu ravnopravnost u suvremenom digitalnom dobu te ženski identitet u društvu, poput mr. sc. Jadranke Lukete-Marković, pčelarske majstorice i apiterapeuta, predavačice i mentorice na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu i u Inkluzivnoj školi ekološkog i konvencionalnog pčelarenja, mr. Lidije Kovařίk, direktorice Muzeja iluzijske umjetnosti u Pragu, književnice i životne trenerice, autrice knjige ‘’Živimo život svojih snova’’, Dijane Katice, predsjednice Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj ”Klub članova sel o”producentice Dalije Alić, koja će otvoriti temu postizanja ravnopravnosti, inkluzivnog i održivog okružja u digitalnom dobu.

Osnivačica CWN™/Caroline Spivak, ističe da Mreža na Međunarodni dan žena želi prMHŽ oslaviti ženska postignuća, upozoriti na važnost rodne ravnopravnosti i takvim vrijednostima utjecati na mnogobrojne zajednice u kojima žive hrvatske žene.

Spivak je odlučila pokrenuti promjene i potaknuti žene da se odvaže na poslovne poduhvate te da za to budu nagrađene. Projekt već šest godina povezuje žene iz cijeloga svijeta, a sve one imaju zajedničko podrijetlo –dolaze iz Hrvatske.

Konferencija i svečana dodjela nagrada održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan RH, Hrvatske matice iseljenika, Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva turizma i Turističke zajednic grada Zagreba.

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments