ZA NASTAVNIKE IZVAN HRVATSKE

Prva zimska škola hrvatskoga jezika i kulture

prilog: Branka Pavić Blažetin / Hrvatski glasnik

Kao jedna od brojnih aktivnosti na projektu Suradnja s hrvatskim autohtonim zajednicama u dijaspori, koji na Fakultetu hrvatskih studija vodi prof. dr. sc. Sanja Vulić Vranković, od 27. do 31. ožujka u Šeljinu se održava Prva zimska škola hrvatskoga jezika i kulture za nastavnike hrvatskoga jezika izvan Hrvatske.

Zimska škola organizirana je u suradnji Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu (u okviru projekta Suradnja s hrvatskim autohtonim zajednicama u dijaspori) s Osnovnom školom Geze Kissa iz Šeljina i Hrvatskom narodnosnom samoupravom Šeljina.

Zimska škola hrvatskoga jezika i kulture za nastavnike hrvatskoga jezika izvan Hrvatske organizirana je uz novčenu potporu suorganizatora Škole te uz novčanu potporu Središnjega državnoga ureda za Hrvate izvan RH. Među nastavnicima iz dijaspore zanimanje za Školu je bilo veliko. Prijavilo se 38 polaznika, iz Pečuha, Šeljina, Martinaca, Lukovišća, Kerestura. A s polaznicma rade Sanja Vulić i tajnica škole Lidija Begović.

Svečanost otvaranja održana je uz nastup učenika šeljinske škole, zbora nastavnika i uz pozdravne riječi ravnatelja Roberta Ronte te Sanje Vulić. Oni su pri tome pozdravili sve nazočne posebno generalnog konzula Dragu Horvata, glasnogovornika Hrvata u Mađarskom parlamentu Jozu Solgu i gradonačelnika Šeljina Attilu Nagya i Lászlóa Bognára ravnatelja Sigetskoga školskog okruga. Nazočnima se obratio i generalni konzul Horvat.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments