PLJESAK ZA “CESARICE”

tekst i foto: Sonja Breljak….foto album

cesaBerlin/ U  povodu početka hrvatskog predsjedanja Vijećem EU,  u netom prošlu subotu je organiziran predivan koncert ženske klape Cesarice iz Zagreba. Koncert je u crkvi svetog Sebastiana organiziralo Veleposlanstvo RH u Berlinu.

Pored nedavno imenovanog veleposlanika Gordana Bakote i njegovih suradnika iz berlinskog veleposlanstva, koncert je pratila i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. A uz župnika u HKM Berlin, Željka Tolića, koncertu je nazočio i papinski nuncij Nikola Eterović.

Nakon riječi dobrdošlice i pozdrava koje  su ukratko izrekli fra Zvonko Tces 1olić i veleposlanik Gordan Bakota, pred publiku koju su činili i Hrvatsi i Nijemci, istupile su simpatične i lijepe djevojke, “Cesarice”. Predstavile su se nizom prelijepih napjeva koji su naprosto oduševili zahvalnu publiku koja je dugotajnim pljeskom dala potvrdu i naznaku kako je koncert “Cesarica” nešto najljepše što su do sada čuli.

“Cesarice” su zapjevale:

“Kolenda iz Žrnova na Korčuli, “Ne karaj me majko mila”, “Zapivala tica mala”, “Mornareva ljuba”, “O, jablane moj viseki, “Vufrem oči”, Garifeule bili”, “Ča vridi, “Moj brodiću”,  “Murtilica, lipo cviće”, “Splet međimurskih pjesama”, “Oj Vulica”, “More ti si čežnja”, “Samo moru virujen” i “Čekala sam dragoga”.  Solo na gitari imala je Tamara Perc a solo vokal je Vedrana Zrnić.

Bilo je pravo zadovoljstvo slušati u Berlinu “Cesarice”, najstariju i još uvijek aktivnu žensku klapu u Hrvatskoj. Izazvali su oduševljenje i s pravom zaradili dugi pljesak Hrvata u Berlinu.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments