PROSLAVE TIJELOVA

Iz obavijesti Hrvatske katoličke misije Berlin

Berlin/ Tijelovo je svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove. Sveta misa svih berlinskih katolika je na Bebelplatzu 8. lipnja 2023. u 18 sati.

Tim povodom je berlinski nadbiskup dr. Heinrich Koch, vjernicima, između ostalog, uputio sljedeću poruku:

Drage sestre i braćo, u četvrtak 8. lipnja 2023. slavimo svetkovinu Tijela i Krvi Kristove. Na ovaj dan javno pokazujemo što nam je važno – što je mjerilo našeg djelovanja kao kršćana, ne samo unutar u Crkvi, ali i u društvu. U vremenu kada se čini da nasilje i rat prevladavaju, Krist nam pokazuje da je povjerenje u njega opravdana nada za dobru budućnost. On je kruh života, za nas i za sve ljudi! To je naše središte iz kojega se odvijaju naši životi. Zato vas sve srdačno pozivam – čak i ako je za vas normalan radni dan – na našu središnju proslavu Tijelova na Bebelplatzu u Berlinu. Procesija koja slijedi je put kroz naš grad na slavu Božju i svjedočanstvo naše vjere. Bogoslužje počinje u 18 sati slavljem svete mise na otvorenom na Bebelplatzu – trgu ispred naše katedrale sv. Hedvige. Nakon toga slijedi procesija. Vodi natrag do Bebelplatza preko Friedrichstrasse i Unter den Linden. Nakon svete mise i procesije, svi vjernici srdačno su pozvani na druženje na Bebelplatzu uz pečene kobasice i internacionalnu hranu i piće...”

U nedjelju iza Tijelova, 11. lipnja 2023 s početkom u 10.30 sati Hrvatska katolička misija Berlin će zajedno s njemačkom zajednicom proslaviti svetkovinu Tijelova na Weddingu.

Zbog ove zajedničke proslave 11. lipnja 2023. neće biti redovitih svetih misa i one su otkazane!

Poslije svete mise i tijelovske procesije na Gartenplatzu bit će zajednički cjelodnevni susret uz roštilj i piće.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments