DOGAĐAJ ŽENA ZA ŽENE

Summit žena u Biogradu na moru od 14. do 16. srpnja.

tekst: Iz najave Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH
foto: organizator Summita

Žene hrvatskog podrijetla iz Australije i Novog Zelanda,  od 14. do 16. srpnja 2023. u Biogradu na Moru  (Ilirija Resort), organiziraju svoj Summit kojeg smatraju “događajem žena za žene”.

Tema ovogodišnjeg Summita, Inovacije, otpornost, postignuća: Hrvatice vode, odraz je onoga čemu su svjedočile i naučile od žena hrvatske baštine, od vremena njihovih baka i majki, pa sve do najnovijih izazova s kojima smo se svi suočili. Hrvatice diljem svijeta doista su inovativne i otporne liderice čija je postignuća potrebno predstavljati stručnoj i široj javnosti.

S već potvrđenim brojnim govornicima visokog profila, organizatorice očekuju kontingent od približno 100 profesionalnih žena hrvatskog podrijetla koje će u Biogradu na Moru raspravljati o tome kako globalne veze stvaraju prilike za Hrvatice u domovini i iseljeništvu.

AUS-NZ Croatian Women in Leadership organizacija sastoji se od skupine žena hrvatskog podrijetla čiji je zajednički cilj podržavati, ohrabrivati i inspirirati jedna drugu dok napreduju kroz svoj radni vijek.

Gospođa Sonja Palić i hrvatska veleposlanica u Australiji i Novom Zelandu, H.E. Betty Pavelich, povratnica u Hrvatsku iz Kanade, osnovale su 2019. organizaciju AUS-NZ Hrvatske žene u vodstvu s ciljem ujedinjenja profesionalnih žena hrvatske baštine iz cijele Australije i Novog Zelanda pod jednom organizacijom i nakon toga ih povezuju s istomišljenicima u Hrvatskoj.

Mreža AUS-NZ Croatian Women in Leadership predstavlja niz različitih grupa i poduzeća diljem Australije i Novog Zelanda, uključujući hrvatske poduzetnice, profesionalke, vlasnice malih tvrtki, radno aktivne žene, studentice i nedavne diplomate. Mreža održava redovite sastanke, radionice i događanja čime olakšava poslovno umrežavanje, razmjenu ideja i osobni razvoj s ciljem generiranja većeg postignutog poslovnog uspjeha za članove.

Detaljne informacije dostupne su na mrežnoj stranici, za koju stavljamo poveznicu https://www.ausnz-croatianwomen.org/news/croatian-summit-14-16th-july-2023.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments