SVEČANI ZAVRŠETAK ŠKOLSKE GODINE

tekst i foto: Hrvatski glas Berlin

Berlin/ Školske se obveze u redovitoj nastavi u Berlinu privode kraju. Prošlog su tjedna završeni i školski sati u Hrvatskoj nastavi Berlin. Tim povodom je 30. lipnja bilo vrlo svečano u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u njemačkom glavnom gradu.

Naime, tamo su se okupila djeca, roditelji, učitelji, diplomatski predstavnici hrvatske države koja finanscira i organizira Hrvatsku nastavu u svijetu.

Rijetko kad je u prostorima Veleposlanstva bilo tako živo, ispunjeno veselim dječjim glasovima. Na početku se okupljenima obratio Gordan Bakota, veleposlanik RH u Njemačkoj. Čestitao je na radu i rezultatima, učiteljima, roditeljima i djeci, i pozvao ih da tako nastave učiti i njegovati hrvatski jezik i kulturu i u novoj školskoj godini.

Veleposlanstvu su na stalnoj potpori zahvalili učiteljica Magdalena Došen i učitelj Jasmin Hutinović. Prozvali su potom poimenice svu djecu, učenice i učenike, polaznice i polaznike Hrvatske nastave Berlin, njih preko stotinu i dvadeset.

Bila je to ujedno i prigoda da se učiteljica Magdalena Došen oprosti od Hrvatske nastave nakon isteka mandata i zahvali učenicima, roditeljima i Veleposlanstvu za uspješnu suradnju u protekle četiri godine. Isto tako i prigoda da se predstavnici Društva prijatelja Hrvatske nastave Berlin zahvale učiteljici Došen na trudu, rezultatima i pažnji u radu s djecom.

Okupljanje, svečanost i druženje, te podjela učeničkih svjedodžbi, ugodno je zaokruženo i glazbenim točkama koja su na klaviru izvele učenice Sara i Maja Marić te Terezija Budimir i na klarinetu Sumaya Sahmimi. 

Početak nove školske godine Hrvatske nastave Berlin je 4. rujna.

Sve važne i bliže informacije o organiziranju, lokacijama, učiteljima i terminima, te načinu upisa i kontaktima, mogu se naći na online stranicama Hrvatske nastave Berlin.

Ugodne ljetne praznike želi Vam uredništvo Hrvatskoga glasa Berlin.

.

.

.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments