S RAZLOGOM PONOSNI

tekst i foto: Sonja Breljak
004Berlin/-Dolazim, svakako, izrekoh bez puno razmišljanja. I ne porekoh!

Pa, poradi toga važnog događaja, evo me s kraja tjedna, točnije u petak popodne, pred vratima impozantne građevine u kojoj je Akademija za umjetnost u ulici Bundesallee.

S debelim razlogom sam tu. Naime, naš mladi tenor, Goran Cah s kojim nedavno na Hrvatskom Glasu Berlin progovorismo koju o njegovu glazbenom putu, pred važnim je, završnim ispitom, nakon četverogodišnjeg školovanja.  A na ovoj akademiji, završni ispit je u stvari pravi koncert i otvoren je i za publiku.

I tako, evo nas! Goran je na pozornici. Publika, rođaci i prijatelji u sredini  a komisija, ocjenjivački sud, profesori glazbe i solo pjevanja, na kraju dvorane.

Goran je pjevanje studirao u klasi profesora Enricoa Fancinia a prigodom ovog završnog ispita, glazbeno ga je na klaviru, pratio Sebastian Stoermer.  Slušali smo Heandela, Bacha, Schreiera, Rossinia, Tschaikovskog, Schumana i  Scchuberta.  Publika je sve, kao i sam Goran, primila s vidnim uzbuđenjem.

038Goranov završni koncertu, u dvorani su pratili, i njegovi roditelji, Vesna i Ivan, pristigli iz Lipika, djevojka Vlada iz daleke Moskve,  Goranova učiteljica glazbe iz Osijeka, Vesna Coufal Jaić te prijatelji Nijemci koji su tijekom četiri godine studija u Berlinu, bili velika potpora. I potpisnica ovih redaka, dakako, s velikim zadovoljstvom. Vijesti iz Berlina sigurno je s nestrpljenjem čekalo još sedmero Goranove braće i sestara u Hrvatskoj.

Uspješno (  s visokom ocjenom) položen završni ispit proslavljen je ugodnim hrvatsko-rusko-njemačkim druženjem u kafeteriji akademije. Goranu slijedi kratki odmor  s obitelji u Hrvatskoj a onda opet Berlin, nastavak usavršavanja i brojne velike pozornice i uloge koje čekaju na njega. Zasluženo!

Jednoga ćemo dana, i to vrlo brzo, mi što smo netom prošli petak popodne proveli s Goranom Cahom, ugledavši ovog mladića pod svjetlima reflektora koje  od velikih svjetskih pozornica, s ponosom reći: O, da, bijah i kod njegova završnog ispita na studiju u Berlinu! I bit će to izvanredno, ugodno i lijepo sjećanje.

Čestitke, Gorane! I… samo naprijed!

054jjjj

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zvonko
Zvonko
7 years ago

Baš lijepo , čestitke Goranu !