“NA RUBU KALENDARA”

Promovirana nova zbirka poezije pjesnikinje Jelene Stanojčić

prilog: Marica Žanetić Malenica

U zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića održana je 25. listopada 2023. promocija poetske zbirke „Na rubu kalendara“ autorice Jelene Stanojčić, dugogodišnje suradnice HGB.

Nakladnik ove knjige, tiskane u lipnju o.g., je „Jutro poezije“ (Biblioteka „Ružica“), a urednica, lektorica i autorica pogovora dr.sc. Đurđica Garvanović-Porobija. Dizajn naslovnice i ilustracije potpisuju Bernarda Cesar i Marija Juza.

Ovu vrsnu zbirku angažirane poezije predstavila je, pred punom dvoranom, urednica dr.sc. Đ. Garvanović-Porobija, a stihove su, uz autoricu, govorile Asja Kišević i Sonja Kušec-Bećirević, koja je izvela i nekoliko glazbenih točaka na flauti. Moderatorica večeri bila je Marica Žanetić Malenica.

Ovo je Jelenina treća zbirka poezije. Prethodne dvije tiskane su u nakladništvu Hrvatskog sabora kulture, i to: „Ples ljubavi“ (2018) i „Kad oluje utihnu“ (2021).

Uz poeziju za odrasle i djecu piše haiku i kratke priče. U svim navedenim žanrovima je nagrađivana i pohvaljivana, a pjesme i priče su joj zastupljene u više od četrdeset zbornika i zbirki.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments