ZNANSTVENI SKUP O HRVATSKOME JEZIKU

Međunarodni znanstveni skup Hrvatski kao ini jezik – VIII. HIDIS

OBAVIJEST MEDIJIMA/ Ivana Rora

Zagreb/ Međunarodni znanstveni skup Hrvatski kao ini jezik – VIII. HIDIS održat će se 16. i 17. studenoga 2023. godine na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u organizaciji Odjela za kulturu hrvatskoga jezika i Odjela za hrvatski kao ini jezik Hrvatskoga filološkoga društva te u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika i Odsjekom za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Zagrebu.

Službeno otvaranje bit će u četvrtak 16. studenoga u 10.00 sati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, u Vijećnici, prigodom kojega će sudionike pozdraviti dekan Filozofskog Fakulteta u Zagrebu izv. prof. dr. sc. Domagoj Tončinić, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Mijo Marić, prof., pročelnica Odsjeka za kroatistiku izv. prof. dr. sc. Evelina Rudan te prof. dr. sc. Davor Dukić, predsjednik Hrvatskoga filološkoga društva.

HIDIS se bavi poučavanjem i proučavanjem hrvatskoga onih koji ga uče kao neizvorni govornici te na jednome mjestu okuplja najrazličitije stručnjake koji se bave tim interdisciplinarnim područjem: teoretičare učenja i usvajanja jezika, lektore i nastavnike hrvatskoga kao stranoga i drugoga na hrvatskim i inozemnim obrazovnim ustanovama.

Na Skupu će se okupiti više od pedeset znanstvenika s jednim plenarnim predavanjem, četirima pozvanim predavanjima i trideset prijavljenih (su)autorskih izlaganja. Izlagači dolaze iz sedam država (i s triju kontinenata): Argentina, Australija, Austrija, Hrvatska (Gospić, Osijek, Slavonski Brod, Split, Zadar, Zagreb), Mađarska, Njemačka, Slovenija.

 

 

 

Osoba za kontakt:

Dr. sc. Igor Marko Gligorić (FFZG), uime Organizacijskoga i Programskoga odbora, 095 908 41 03

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments