MAESTRO I DIVA

Lijep glazbeni susret na korama crkve svetog Sebastiana: maestro Ivan Repuš i operna diva Evelin Novak

tekst: Sonja Breljak
foto: Sanja Husajina
1608539_10204713540057823_1980860333_nBerlin/
Lijepo, ugodno iznenađenje za nedjeljene mise na korama crkve svetog Sebastiana u Berlinu. Imali smo sreću mi iz zbora a i vjernici u crkvi, poslušati danas prelijepi glas naše operne dive, Evelin Novak.

Imala je puno posla ovo ljeto uvježbavajući glavnu ulogu u poznatoj Verdievoj Traviati. Sad je taj posao zgotovljen. I to kako!

Pisala sam Vam o tome u tekstu od prije koji dan kako smo nas dvadeset i troje bili u operi i uživali u nastupu Evelin Novak. Eto, odmah nakon tri predstave Traviate, eto Evelin opet, na radost sviju nas, na korama crkve svetog Sebastiana.

Uvijek je to praznik za uši. A bome i za oči. Prelijepa je naša operna diva.

Pjeva nam psalam pa još ljepšu duhovnu pjesmu u vrijeme pričesti. Svi uživamo. A onda, iznenađenje!

10711267_10204713540337830_716655123_nČuvši Evelin kako pjeva, na korama  se pojavio i maestro Ivan Repušić, naš poznati diregent,. E baš mi u Berlinu imamo sreće! Maestro je s obitelji nazočio svetoj misi pa prepoznao glas naše Evelin i eto ga da ju pozdravi. Zagrle se, pozdrave, maestro nasmijan, pohvali naravno Evelin Novak pa našu orguljašicu Mariju Kolak riječima: –Izvrsno svirate ...a nama ostalima veli: –Dobro ju čuvajte …pa se na nagovor, primi orgulja i mi svi zajedno, skupa s Evelin Novak, zapjevasmo izlaznu melodiju kao da smo kakav pravi pravcati operni zbor.

Orgulje kao čarobne i uz njih lijepi glas Evelin Novak i zbor u pratnji. Bilo izvrsno. Ponovilo se!

Pa trebali bi jednom svi zajedno, veli maestro, eto Evelin pa Marko (Mimica) pa Ante (Jerkunica) nabraja maestro naše opene pjevače u berlinskim opernim kućama. I sam je od prošle sezone angažiran u Deutsche Oper. Dirigira kod poznatih opernih djela poput Čarobne frule, Traviate …

Nadamo se bit će prigode ponoviti, čuti, opet uživati u divnim glasovima i umijeću naših uspješnih glazbenika. Na radost sviju nas!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments