SVE SAME SVINJARIJE

piše: Marija Juračić

Ovih smo dana svjedoci pobune seljaka – svinjogojaca koji traktorima sprečavaju neometano prometovanje prometnicama „Lijepe Naše“:

„Što ta raja hoće? Kako smiju ljudima zapriječiti put? Treba ih sve pozatvarati.“

Grmim u svom pravedničkom bijesu misleći na moga zeta koji se uskoro treba vratiti sa sjevernog mora Engleske gdje doslovno tuče more u gadnim, morskim uvjetima. Kako će se on vratiti kući ako ovi zakrče sve prometnice?“

A onda pomislih da su ti ljudi, možda, ipak u pravu. Tražim ključan odgovor od mog starog prijatelja Googla i on mi spremno odgovara: „Svinjska kuga ne može nikako ugroziti ljudsko zdravlje. Ona nema nikakav utjecaj na ljude.“

Dobila sam neočekivani odgovor. Svinjska je kuga samo bolest svinja i ni pod kojim uvjetima ne može loše, a kamoli smrtonosno djelovati na ljude.

Zaključujem da vlada i Ministarstvo daju masovno ubijati i zdrave svinje samo zato da bi zaustavili njihovu buduću bolest. Uništavajući svinjski fond oni ustvari brinu da se svinjski fond ne uništi, a vlasnici svinja ne shvaćaju da će, ako ne pobiju sve svinje, ostati bez svinja.

Ako vam se ova rečenica čini paradoksalna, ja tvrdim da nije. To je još samo jedna svinjarija koju Vlada i Ministarstvo moraju provesti.

 

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments