ZIMSKI MODUL DRUGE “CRO AKADEMIJE

Zimskim modulom započela je druga “CRO akademija” u organizaciji Hrvatskog foruma Makedonije. Kroz 6 različitih predavanja sudionici su imali priliku izbliza upoznati područja vezana uz hrvatsku povijest i kulturu.

prilog: croatica.mk

U razdoblju od 24. do 26. studenog na Popovoj Šapci održan je prvi zimski modul druge po redu „CRO akademije“ u organizaciji Hrvatskog foruma Makedonije na kojemu je sudjelovalo 20-ak sudionika iz više gradova zemlje.

Na akademiji je održano 6 predavanja na različite teme: uvod u retoriku (prof. dr. Goce Naumovski), azitromicin – hrvatski blokbaster lijek (m-r Simona Koprivnjak), hrvatski istraživači Šar-planine u 20. stoljeću (m-r Marko Vidaček), povijest hrvatske književnosti (m-r Marko Pavelić), makedonsko-hrvatska iskustva za ravnomjeran regionalni razvoj (m-r Teodora Dimitrovska) i umjetna inteligencija (Stefan Zdravkovski).

Kroz razne aktivnosti, predavanja i kvizove, sudionici su imali priliku upoznati nove teme, događaje i ličnosti vezane uz Hrvatsku, povijest i kulturu.

„CRO akademija“ jedina je višednevna manifestacija za mlade iz hrvatskih udruga u Makedoniji na kojoj se uz pomoć iskusnih predavača održava kontinuirana edukacija, dva puta godišnje. Do sada je ovaj “akademski” format uključio oko 60 polaznika. Krajnji cilj je naravno – upoznavanje, povezivanje i druženje mladih kroz edukativne sadržaje.

Druga akademija nastavlja se proljetnim modulom predviđenim za prvu polovicu 2024. godine.

Aktivnosti financijski podupire Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Hrvatski forum je udruga mladih koja je osnovana 2019. godine, a radi na povezivanju mladih iz obje države, promicanju hrvatske kulture i jezika te edukaciji o povijesti i starom pravu Hrvatske.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments