SLIKA MLADOG NOGOMETAŠA U UMJETNIČKOM ČASOPISU

Hrvatski slikar Petar Šibenik naslikao je mladog i talentiranog nogometaša Marka Perića koji igra za TSV 1860 München, te će slika uskoro biti objavljena u časopisu uglednog umjetničkog društva.

prilog: Hrvatski glas Berlin/ S.B.

Petar Šibenik, hrvatski slikar o čijim smo izložbama u Berlinu i drugdje u Njemačkoj često izvještavali javlja nam ovih dana zanimljivu vijest o njegovoj slici mladog nogometaša Marka Perića iz TSV 1860 München, koja će uskoro biti objavljena u online umjetničkom časopisu Portretnog društva Amerike, odjeljenja za Europu.
A priča o ovom američkom umjetničkom društvu, hrvatskom umjetniku Petru Šibeniku i Marku Periću, mladom Hrvatu, talentiranom nogometašu iz Njemačke, ide ovako:

Potrait Society of America svjetski je poznata udruga posvećena promicanju likovnih portreta i figurativnih djela kroz publikacije i programe. Okuplja članove iz preko 40 država, s tri kontinenta. Član ovog umjetničkog društva je i naš slikar Petar Šibenik.

Potrait Society of America je za europsku ambasadoricu imenovalo Andreu Steinbauer iz Münchena a ona, po uzoru na kolege iz Australije i Novog Zelanda i uvjerena u potporu 67 članova iz 19 europskih država, pokrenu inicijativu za izradom online časopisa koji će promicati umjetnike portretiste i objavljivati vijesti iz umjetničkih krugova u Europi.

Prvi broj online časopisa očekuje se do ožujka a već u tom prvom broju bit će objavljena slika našeg Petra Šibenika. A uz sliku, svakako i popratni tekst, članak koji ju opisuje.

O slici koja će uskoro osvanuti u umjetničkom časopisu, njen autor Petar Šibenik rekao nam je sljedeće:

Sliku i članak poslao sam na traženje Andree Steinbauer koja je ambasadorica Američkog portretnog društva u dijelu za Europu. 

Na upit rođaka Ivana Perića iz Münchena, naslikao sam njegovog petnaestgodišnjeg sina Marka koji igra nogomet za poznati klub TSV 1860 München.  Marko je talentirani sportaš, velika nogometna nada Bundeslige. Marko je sin Hrvata koji žive u Njemačkoj, druga iseljenička generacija i njegov primjer govori kako se Hrvati odlično integriraju i ostvaruju uspjehe u sportskom i kulturnom životu. Zbog toga sam mu i ovom slikom i njenom objavom u umjetničkom časopisu želio dati pozornost, potporu, vjetar u leđa i medijsku zastupljenost, predati i sliku i temu očima svijeta.”

Radujem se ovoj slici i da je Petar uzeo vrijeme načiniti moj portret. Vrlo sam zahvalan i mislim da je on strastven i predivan  slikar”, riječi su kojima je na sliku i skoru objavu u online umjetničkom časopisu reagirao 15-godišnji nogometaš Marko Perić, kapetan tima mladog naraštaja TSV 1860 München.

Na slici, skoroj objavi i na sportskim rezultatima, kao i skorom prvom izdanju online časopisa Portrait Society za Europu, čestitamo našem umjetniku Petru Šibeniku, mladom sportašu Marku Periću, kao i umjetničkoj ambasadoricu za Europu, Andrei Steibauer.

4.3 13 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments