ZAGOVORNICI MORA I VODA

Stižu novi likovni radovi na natječaj za djecu, koji traje do kraja veljače.

Lana Teslak

Iserlohn/ Inicijatorima i organizatorim dugogodišnjeg likovnog natječaja za hrvatsku djecu u Hrvatskoj i širom svijeta, Ankici i Anti Karačić, svakodnevno stižu novi radovi i uz njih i popratna pisma djece, njihovih mentora i škola.

U jednom pismu pristiglom ovih dana elektronskim putem iz Rijeke, a potpisala ga je učiteljica Brigotta Janaš Reš, između ostalog, stoji:

Lucija Sabo

Poštovani, mi smo učenici 1. a razreda Osnovne škole Fran Franković u Rijeci. Rado smo se odazvali na vaš natječaj. Radovi su poslani poštom i vjerujemo da ćete ih primiti u dogledno vrijeme. Ipak, u svakom slučaju šaljemo vam ih i mailom.🙂

U word dokumentu su potrebni podaci učenica, redom kako vam šaljemo i radove. Iste smo zalijepili i na našim radovima. Nadamo se da ćemo ih moći razgledati na jednoj od vašoj izložbi. Želimo vam svako dobro! Srdačno, Brigitta Janeš Reš (učiteljica mentorica učenica).”

Zina Pintarić

I dok pismo s radovima učenika OŠ. Fran Franković putuje poštom iz Rijeke u njemački Iserlohn, mi, zahvaljujući organizatorima natječaja, zavirismo u privitak elektronske poruke iz Rijeke. A u njoj pregršt predivnih likovnih radova kojih su autorice učenice 1. a razreda: Lana Teslak, Lucija Sabo, Zina Pintarić, Iris Opačak, Klara Jančić i Ana Jacešen.

Iris Opačak

Podsjetimo, ovogodišnji likovni natječaj posvećen je zaštiti mora i voda. A natječaj traje do kraja veljače. Ima još vremena, pa djeca u Hrvatskoj i hrvatskim školama širom svijeta, još mogu crtati, slikati, bojati i maštati o moru i vodama, te radove poslati put Njemačke.

Klara Jančić
Ana Jacešen
5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments