PREDSTALJANJE MONOGRAFIJE O PREKRASNOME KRAJU

U Zagrebu će biti predstavljena monografija „Klis – Neretvica, župe Obri, Podhum/Žitače i Solakova Kula“, autora Ivana Anđelića.

Zagreb/ Središnji Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Matica hrvatska i OMH u Sarajevu, organizatori su predstavljanja monografije „Klis – Neretvica, župe Obri, Podhum/Žitače i Solakova Kula“ čiji je autor Ivan Anđelić, ujedno i ravnatelj Hrvatskog leksikografskog instituta BiH.

Predstavljanje će se održati u četvrtak, 29. veljače 2024. u Matici hrvatskoj, u dvorani Jure Petričevića (Strossmayerov trg 4) u Zagrebu u 18.00 sati.

Riječ je o knjizi koja kroz svojih 720 stranica te s oko 400 fotografija i 20 povijesnih zemljovida naglašava prekrasan i bogat kraj u Bosni i Hercegovini i prikazuje udio Hrvata u njegovom duhovnom i ukupnom razvoju. Projekt je pokrenut na inicijativu pomoćnog biskupa vrhbosanskog u miru mons. dr. sc. Pere Sudara.

O knjizi će, osim autora Anđelića, govoriti pomoćni biskup vrhbosanski u miru mons. dr. sc. Pero Sudar, prof. dr. fra Marko Karamatić te prof.dr. sc. Ivica Šarac, dok će uvodnu riječ održati državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas te predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments