KREATIVNOST IZ OPATIJE

Još ima vremena, škole, učitelji i učenici, šaljite likovne radove na Mađunarodni likovni natječaj za djecu. Ovodišnja tema je “Očuvanje i zaštita mora i voda”.

Našim dragim i kreativnim umjetnicima iz Iserlohna, Ankici i Anti Karačić, pokretačima i organizatorima Međunarodnog likovnog natječaja za djecu i dalje stižu pisma, poruke i likovni radovi mladih Hrvata iz Hrvatske i drugih država.

U netom pristiglom pismu iz Opatije, potpisanom imenom učiteljice Gordane Jedriško Popeškić, između ostalog stoji:

Poštovani, mi smo učenice 1.b razreda Osnovne škole “Rikard Katalinić Jeretov”, Opatija. Likovne radove poslat ćemo i poštom i vjerujemo da će stići na vrijeme. Ipak, u svakom slučaju šaljemo vam ih i mailom. U prilogu su naši likovni radovi i pismo da znate što smo crtali i zašto.

Javljamo se na vaš natječaj jer se mi u Opatiji svojim marljivim ručicama brinemo za naše more.

Mi smo jedina škola u Europi koja unazad nekoliko godina već tradicionalno izrađuje kugle s Efektivnim mikroorganizmima EM-1 tzv. EM KUGLE, te smo izradu kugli uvrstili u svoj kurikulum. Izrađenim kuglama mali Opatijci žele na prirodan način poboljšati kvalitetu morskog biljnog i životinjskog svijeta. Krajem 11. tog mjeseca 2023., izrađivali smo kugle i one se suše u našem holu, a za Svjetski Dan voda bacit ćemo ih u more kao i prošlih godina.”

A mali Opatijci i njihova učiteljica poslali su i predivne radove na temu “Zaštita i očuvanje mora i voda”. Autorice radova su učenice: Sofia Franjić, Mila Hajdo, Lena Vivoda, Nola Kinkela i Kiara Vlašimsy. Želimo im puno uspjeha na ovogodišnjem likovnom natječaju.

I sve škole i učenici od 1. do 8. razreda još imaju vremena poslati svoje radove. Naime, likovni natječaj je otvoren do kraja veljače.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments