UPITNIK O HRVATSKOJ NASTAVI

Prikupljaju se podaci i mišljenja iseljenih roditelja radi izrade smjernica novog Kurikuluma hrvatske nastave u inozemstvu.

Zagreb/ U pismu i dopisu koji potpisuje izv. prof. dr. sc. Ivan Burić, s Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i  doc. dr. sc. Renata Burai, s Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu traži se pomoć oko istraživanja stavova iseljenih roditelja o hrvatskoj nastavi u inozemstvu i planovima za povratak u RH.

Istraživanje provode znanstvenici sa zagrebačkog sveučilišta.

“Bili bismo Vam zahvalni kada biste objavili tekst uz poveznicu na upitnik na svojim mrežnim stranicama kako bi ga što više iseljenih Hrvata popunilo”, stoji u pismu, dok posebnim tekstom za objavu na našim stranicama, pojašnjavaju što se istražuje te kojim se putem može popuniti upitnik i izraziti mišljenje o temi.

“Ovim upitnikom (Stavovi roditelja o hrvatskoj nastavi u inozemstvu) želimo prikupiti podatke o tome kako roditelji procjenjuju različite aspekte nastave hrvatskoga jezika i kulture te kakvi su njihov stavovi i očekivanja o budućnosti obrazovanja djece u hrvatskim školama u inozemstvu. Uz to, upitnik sadrži i nekoliko pitanja o tome kako procjenjujete kvalitetu života u inozemstvu kao i vjerojatnost povratka u Hrvatsku.

Podaci koje ćemo prikupiti ovim upitnikom prije svega poslužiti će za izradu smjernica novog Kurikuluma hrvatske nastave u inozemstvu.

Upitnik je anoniman, a za popunjavanje upitnika trebat će Vam do 15 minuta.

Poveznica na Upitnik je: https://limesurvey.srce.hr/256799?lang=hr

Ukoliko ćete imali pitanja vezano uz istraživanje, javite nam se na e-mail iburic@fhs.unizg.hr ili rburai@alu.unizg.hr

Zahvaljujemo Vam na sudjelovanju!”

Eto prigode izraziti stajalište i mišljenje o  hrvatskoj nastavi u cilju promjena i poboljšanja sustava i organizacije nastave u inozemstvu. Pozivamo Vas iskoristiti tu prigodu.

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments