I DJECA UKLJUČENA U PROSLAVU

U drugom danu obilježavanja 40. obljetnice rada Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin sudjelovali su i učenici s roditeljima i učitelji Hrvatske nastave Berlin.

tekst i foto: Hrvatski glas Berlin/ SB

Berlin/ I u drugom danu obilježavanja četiri decenije dugog djelovanja Hrvatske kulturno- umjetničke i sportske zajednice Berlin traje seminar folklora i tradicijskog pjevanja kojeg s folklorašima iz Berlina, Bremena i Hamburga vode koreograf Marko Maričić i mag. mus Tomislav Habulin. 

A kad nakon vrijednog učenja i vježbanja ples zastane i glazba utihne, onda na scenu dvorane u Kolonnen Strasse, gdje se odvija cijeli program, stupaju drugi akteri. Nakon što je prvoga dana promovirana knjiga Dva Dona/ Zwei Zuhause Jasne Čapo te prikazan dokumentarni film o Molišanima, drugi dan, odnosno večer, dovela je u dvoranu učitelje, djecu i roditelje.

Naime, Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin u povodu svoje značajne obljetnice, potaknula je sportska natjecanja polaznika Hrvatske nastave Berlin. Inicijativu su učitelji i učenici prihvatili i sproveli u djelo organiziravši Sportske igre Hrvatske nastave Berlin.

Učenici su se natjecali u šahu, košarci, nogometu i trčanju na 100 metara. Na ječerašnjoj večeri najboljima je Hrvatska zajednica Berlin dodijelila medalje. Program je vodila Marta Batinić Petrović. Nekoliko pozdravnih i pohvalnih riječi izrekla je i Karmen Meić, predsjednica Hrvatske zajednice koja je djeci i podijelila zaslužene medalje.

Medalje su dobili: Mateo Rapić, Leonard Lemo, Luka Milardović, Andrija Caković, Laura Popović Galveis, Marta Popović Galveis, Natalija Bešlić, Gabriel Šalić, Noa Šimić, Toni Ivo Teklić, Milan Jakob Jolić, Ema Gašpar, Ante Martić, Antun Pavišić, Karolina Pavišić, Antonio di Rado, Jan Bohović, Mateo di Rado, Adrijana Lemo, Julijan Speck, Kate Najev i Ena Najev.

Najbolji među natjecateljima bili su: Stjepan Martić, Alen Šalić, Leo Horwat, Tadija Rapić i Marta Ćosić. Bilo je i učeničkih recitacija (Milan Jakob Jolić, Luka Milardović, Gabrijel Šalić, Nikolina Jakopović i Alen Šalić), pljeska, fotografiranja, razgovora, smijeha…

U nastavku programa  djeca su mogla sudjelovati i u radionici recikliranja kravate u organizaciji Udruge Hrvatsko Talijanski Mozaik Rim o čemu je govorila Ana Kovačević.

U prijepodnevnim subotnjim satima još će trajati seminar folklora i tradicijskog pjevanja dok je navečer svečana završnica obilježavanja 40. obljetnice Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin, podsjećanja, pohvale i zahvale te prijam i druženje sa sadašnjim i bivšim članovima Zajednice, te gostima iz Berlina, Hamburga, Bremena i Rima.

 

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments