VRIJEME JE ZA FRIZBIJADU

U sklopu Dana otvorenih vrata Instituta Ruđer Bošković i Instituta za fiziku bit će otvorena i izložba dječjih radova i uručene zahvalnice prvonagrađenima na Međunarodnom likovnom natječaju Iserlohn-Essen-Zagreb 2024.

Zagreb/ Institut za fiziku (IF) i Institut Ruđer Bošković (IRB) organiziraju Dan otvorenih vrata, odnosno jedinstvenu znanstveno-popularnu manifestaciju pod nazivom ‘Frizbijada’.

Svečano otvaranje Frizbijade će se održati u petak, 7. lipnja 2024. godine s početkom u 9:30 sati u dvorani 1. krila Instituta za fiziku.

Uz predstavnike ministarstava i grada Zagreba, svečano otvaranje će uveličati i brojni partneri IF-a i IRB-a na popularizacijskim projektima, predstavnici domaćih i stranih tvrtki, udruga i zaklada, pozvani gosti.

U okvoru programa Frizbijade bit će predstavljen i Međunarodni likovni natječaj Iserlohn-Essen-Zagreb 2024. za mlade Hrvate širom svijeta s temom “Zaštita mora i voda“. Tema ovogodišnjeg natječaja, kojeg od 2000. godine uspješno vode i organiziraju priznati umjetnici Ankica i Ante Karačić, osmišljena je u suradnji sa Zavodom za istraživanje mora i okoliša Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu, koji je i jedan od ovogodišnjih pokrovitelja Natječaja uz stalne pokrovitelje Maticu hrvatsku za Ruhrsko područje, Hrvatsku maticu iseljenika i Hrvatski glas Berlin.

Tijekom programa Frizbijade kojem će nazočiti i umjetnički bračni par Karačić, bit će dodijeljene zahvalnice prvonagrađanim učenicima Likovnog natječaja, te otvorena i izložba dječjih radova.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments